Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Fem hälsofördelar med att gå på spa

Toftaholm ecospa

I dessa mörka novembertider gissar jag att det är många av er som är sugna att gå på spa. Att få njuta av varma (och kanske också kalla) bad, bastuar och massage är ju som balsam för själen och piggar verkligen upp. De härliga utomhusbilderna i detta inlägg är hämtade från vår vistelse på Toftaholm Herrgård i försomras när jag och resten av familjen njöt i deras utomhusspa – ett ecospa mitt ute i naturen. Jag njuter bara jag ser bilderna och minns den sköna känslan i kroppen. Oavsett om du spaar inomhus eller utomhus finns det en hel del hälsofördelar med det. I detta inlägg tänkte jag berätta om vilka de är.

Toftaholm ecospa

Toftaholm ecospa

Toftaholm ecospa

5 hälsofördelar med spa

  1. Kroppen får mycket fukt när du spaar, vilket ger huden ny och hälsosam lyster.
  2. Både varma bad, att bada bastu och massage är väldigt bra för blodcirkulationen – och bra cirkulation är A och O för en god hälsa.
  3. Eteriska, väldoftande oljor kan via luktsinnet påverka ditt undermedvetna och fungera avslappnande, motverka huvudvärk och minska stress. Så passa på att använda oljor när du får massage!
  4. Massage är bra för trötta och stela muskler, men det kan även hjälpa till att lindra smärta från kroniska sjukdomar.
  5. Dessutom fungerar massage djuprengörande eftersom det hjälper till att frigöra toxiner och gifter ur kroppen.

Om du var sugen på att gå på spa innan så gissar jag att du är ännu mer sugen nu. Unna dig detta i sådant fall och njut av det fullt ut!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Min och systers spadygn på Elite Hotell Marina Tower för några veckor sedan var verkligen magiskt och jag kan skriva under på att jag fick med mig samtliga hälsofördelar från den vistelsen.

Faktan om spa och dess hälsofördelar är hämtad från hälsoportalen jag bloggar på, min namne Hälsa & Fitness och närmare bestämt denna artikel.

Lämna en kommentar

Annons
Annons