Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En fräsch frukt- och bärsmoothie som piggar upp

Frukt- och bärsmoothie recept

Det är verkligen kallt och mörkt ute nu. Då gäller det att göra saker som piggar upp, som en fruktig och god smoothie, likt den jag gjorde till vår frukost igår.

Barnen hade önskat sig smoothie till frukost redan dagen innan och Lillasyster hade till och med skrivit en lapp med “Smoothie” på för att jag inte skulle glömma. Goa ungar! Så söndag morgon ställde vi oss för att göra smoothie.

Frukt- och bärsmoothie recept

Frukt- och bärsmoothie recept

Lillasyster ville vara med och hjälpa till så jag dukade upp ingredienserna på köksbordet. Mixern från Oster Versa är fortfarande min favorit. Den har verkligen knivar som klarar allt! Den ställde jag också på bordet för att hon skulle kunna nå upp att trycka igång den.

Smoothien var en fräsch sådan, fylld med goda frukter och bär. Här kommer vårt recept.

Frukt- och bärsmoothie

ca 4 portioner

  • 1 färsk mango
  • fryst mango i bitar
  • 1-2 frysta bananer, skurna i bitar
  • frysta hallon
  • frysta jordgubbar
  • frysta blåbär (från vår skog!)
  • äppeljuice

Häll ner alla frukter och bär i mixern samt fyll på med äppeljuice. Mixa alltsammans till en slät smoothie. Häll upp i burkar eller glas och njut!

Frukt- och bärsmoothie recept

Frukt- och bärsmoothie recept

Barnen var så ivriga att få sina smoothies att jag inte hann torka bort kladdet innan jag fotade dem. Förståeligt för vid det laget var de både hungriga och sugna.

Jag toppade min smoothie med ananas medan barnen ville ha sina smoothies som de var. Tillsammans med en smörgås blev detta en bra frukost. Den smoothie-skvätt som blev över fick de dela på senare på förmiddagen, efter Storebrors fotbollsträning.

Frukt- och bärsmoothie recept

Frukt- och bärsmoothie recept

Detta piggade verkligen upp vår annars så mörka novembermorgon och jag är övertygad om att det var en bra vitaminkick för våra kroppar.

I övrigt har det varit bra för mig att jag har haft min 10 000 steg om dagen-utmaning i helgen. Om det inte hade varit för den hade jag aldrig kommit ut så mycket som jag gjorde. Friska promenader piggar verkligen upp!

Lämna en kommentar

Annons
Annons