Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Självledarskap – vad det är och hur jag jobbar med det

Jag är ju med i ett kvinnligt nätverk vid namn 4good Business Network och i måndags kväll hade vi en av våra träffar. Ämnet för kvällen var självledarskap och jag fångade upp en hel del intressanta och kloka ord från den kvällen. Här vill jag dela med mig av mina insikter och vad jag själv har tagit vidare när det kommer till självledarskapet.

❓Vad är självledarskap❓

Det var Malcolm Larri som höll i föreläsning och han lät oss i nätverket försöka besvara på frågan vad självledarskap är. Vi landade i att det är ett sätt att leda och coacha sig själv för att uppnå sina målsättningar och utveckla sig som människa, både på det personliga och det professionella planet.

Vi har alla (eller har haft) föräldrar, lärare och/eller chefer som coachar, utbildar och peppar oss, men det allra mest effektiva ledarskapet är det som du kan ge dig själv, det vill säga självledarskapet. Det ligger verkligen mycket i det!

Malcolm gav oss uppgiften att fundera på vad vi vill bli ihågkomna som efter att vi har dött. Med det i åtanke skulle vi sedan sätta egna personliga eller professionella mål för 2020.

Detta skrev jag ner som det jag vill bli ihågkommen som:

  • PERSONLIGT: Jag vill bli ihågkommen som någon som verkligen brydde sig om människor, på riktigt!❤️
  • PROFESSIONELLT: Jag vill bli ihågkommen som någon som fick andra människor att skina!✨

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Med dessa två punkter i åtanke håller jag nu på att sätta mitt viktigaste mål för 2020! Målet kommer handla om att skapa mer tid för reflektion och att avsätta mer egentid med respektive barn. Jag vet att jag behöver mer av båda de sakerna och genom att sätta ett tydligt mål kring dessa två tror jag att jag med mitt självledarskap kommer kunna ta mig dit.

Gör gärna samma övning själv, det vill säga fundera på vad du vill bli ihågkommen för och låt sedan din målsättning för 2020 handla om det, något du vill uppnå för att närma dig den målbilden.

Tack Malcolm och 4good Business Network för en inspirerande kväll!

Lämna en kommentar

Annons
Annons