Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Sockerfri hallonyoghurt – ett busenkelt och gott recept!

Sockerfri hallonyoghurt recept

Som jag älskar helgmorgnar när vi inte har en direkt tid att passa och det får ta tid att både göra och äta frukosten. Så var det imorse och jag njöt av att kunna duscha länge och dricka kaffe långsamt innan jag tog tag i dagen och började göra frukosten. Vi hade ingen tid att passa förutom långt senare på eftermiddagen, men jag gjorde ändå en frukost som gick riktigt snabbt: en hallonyoghurt utan socker!

Ja, för om jag hade köpt en hallonyoghurt i affären hade den sannolikt innehållit socker eller åtminstone sötningsmedel. Nu gjorde jag en variant utan något av detta – så mycket bättre!

Sockerfri hallonyoghurt recept

Sockerfri hallonyoghurt – enkelt recept

Det enda du behöver för att göra denna krämiga och goda hallonyoghurt är:

  • naturell yoghurt, gärna en fetare variant med 6% fett
  • hallon (antingen frysta som du tinar eller färska)

Mosa hallonen med en gaffel. Rör ner yoghurten och blanda tills du har en rosa yoghurt. Häll upp yoghurten i glas, skålar eller burkar.

Sockerfri hallonyoghurt recept

Toppa med det du är sugen på. Jag toppade med Paulúns goda granola med kakao och hallon samt några upptinade hallon.

Sockerfri hallonyoghurt recept

Wow, vilken succé!

Sockerfri hallonyoghurt recept

Sockerfri hallonyoghurt recept

Visst är det underbart med frukost som både ser god ut och är god?!! Att den också går snabbt att göra och är fylld med bra näring är inget direkt minus. Jag gillade denna frukost skarpt och det gjorde också åtminstone ett av barnen. Det andra barnet ville hellre ha gröt och smörgås.

Imorgon har de båda önskat sig smoothie till frukosten. Jag har köpt hem ananas och mango samt har blåbär, hallon, jordgubbar och banan i frysen. Kommer helt säkert bli en god frukost även imorgon!

Lämna en kommentar

Annons
Annons