Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Vår kryssning med MSC Seaview – att göra på fartyget

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Toulon

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om vår kryssning på Medelhavet med MSC Cruises, då med fokus på den resrutt som vi gjorde. Här kommer istället ett inlägg om själva kryssningsfartyget MSC Seaview och alla aktiviteter man kan göra ombord på den. Jag kan lova att det finns verkligen mycket att göra ombord och ingen av oss behövde bli uttråkade under den vecka vi var till havs.

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Barcelona

Ombord på MSC Seaview under vår kryssning med MSC Cruises

När vi bokade kryssningsresan ville vi att den skulle vara på ett riktigt stort fartyg och med MSC Seaview uppfyllde vi den önskningen då det kryssningsfartyget verkligen är gigantiskt stort. Med sina 323 meters längd, en GRT på 154 000 ton och 18 våningars höjd kan fartyget ta en maxkapacitet på 5 429 gäster. Riktigt så många tror jag inte vi var ombord när vi åkte under en vecka i oktober, men många tusen var vi i alla fall.

På bilden ovanför ser ni en av alla de pooldäck som finns på fartyget. Just den här morgonen hade vi precis lagt till i Barcelona och medan det började ljusna på himlen gick jag runt och njöt av utsikten från fartyget. En av de saker som gör MSC Seaview unik är den imponerande det promenaddäck som sträcker sig hela vägen runt fartyget, med bara ett glasräcke mellan en själv och havet. Jag tyckte det var lite läskigt att gå på de glasdäck som fanns lite var stans på båten, men jag gjorde det ändå eftersom det samtidigt var en häftig upplevelse. Barnen älskade det!

Vi behövde alltså inte vara rastlösa på detta stora fartyg. Här kommer lite av det vi gjorde ombord.

Träningen

Jag tränade gärna på morgnarna där. Det var så härligt att börja dagen så och det finns verkligen mycket att välja på i träningsväg. När jag tränade på egen hand valde jag att antingen köra ett eget pass ute på däck eller så körde jag inne i gymmet. Det gym som finns ombord är verkligen gigantiskt med säkert 20 löpband och en riktigt stor gympark samt en avdelning med fria vikter och möjlighet till mer funktionell träning. För mig var det som att komma till himmelriket när jag gick in i det gymmet!

Utöver det hölls det olika sorters gruppträningspass varje dag. Jag var inte så sugen på att testa, men såg andra som levde upp när de fick dansa och träna tillsammans.

MSC Seaview - poolen

Badandet

Barnen älskade såklart att bada ombord och det var helt klart svårt att få dem ur poolen när vi skulle gå för att göra något annat. Denna swimmingpool var deras favorit. Roligast var när det sprutade vatten från en fontän i poolen. När det skedde tog de sig dit snabbt och stod under det forsade vattnet och tjöt av skratt.

Utöver denna pool finns det en mängd andra bassänger att välja på. Jag och mannen gillade att hänga i en av bubbelpoolerna och om man vill simma mer på sträck gick det att göra i andra pooler.

MSC Seaview - vattenrutschkanan

Det finns också ett antal olika vattenrutschkanor ombord på MSC Seaview, varav denna är den mest spektakulära. Storebror i familjen älskade att åka i den men för egen del var jag inte alls sugen på att åka i en rutschkana utanför själva fartyget…

MSC Seaview - fartyget

Maten

Det finns många olika bufféer att välja på både vid frukost, lunch och middag. Jag älskade att vi kunde sitta ute på däck och äta alla våra måltider. Vid vissa tillfällen var utsikten helt fantastisk! De stora bufféerna har mat för alla smaklökar, vilket är praktiskt när man reser med barn. Alla i vår familj kunde verkligen äta sig mätta vid varje måltid.

MSC Seaview - maten

Här ser ni en lunchtallrik i min smak. Jag tog gärna för mig mycket av all färsk frukt, mozarella-ostarna och den goda peston!

MSC Seaview - middagen

På kvällarna hade vi ett bord i en av middagsrestaurangerna. Där blev vi serverade en tre rätters-meny och fick njuta av finare mat med tygservett och fint porslin. Barnen älskade att få klä upp sig på kvällarna och det var trevligt att bli serverad mat istället för att gå och hämta buffémat själv.

MSC Seaview - utsikten

Utsikten

Att vi fick njuta av många vackra vyer från fartyget är ingen underdrift. Vår hytt hade en balkong och från den njöt vi bland annat av denna regnbåge en regnig förmiddag.

MSC Seaview - fartyget

Här ser ni barnen, nöjda och glada när de står på ett av fartygets glasdäck. Det är hissnande att titta ner genom det!

Aktiviteter för och med barn

Ombord på fartyget finns flera olika barn- och tonårsklubbar och vid ett tillfälle valde vi att låta barnen vara med i en av klubbarna under ett par timmar. De sade efteråt att de hade haft kul, men eftersom vi hellre umgicks hela familjen tillsammans så blev det inte fler klubb-besök än så.

Förutom att bada mycket i pool samt åka vattenrutschkana var vi aktiva tillsammans på andra sätt. Högst upp på fartyget finns en basketbollplan och en fotbollsplan. Där hängde vi en del. När vi inte spelade boll så körde vi ett eget träningspass med hjälp av en tärning. Här kan du läsa mer om min och barnens träning ombord på MSC Seaview.

Det finns också mycket aktiviteter att göra inomhus på fartyget. Exempel på sådana är bowling, olika spelautomater, biljard och schack.

MSC Seaview - utsikten

På kvällarna

När solen började gå ner var det som vackrast och vi fick njuta av magiska solnedgångar så gott som varje kväll. Det var en njutning att kunna göra det från vår egen balkong – helt magiskt! Om du funderar att boka den här typen av kryssning tycker jag att du ska ta en hytt med balkong. Det är verkligen värt det.

MSC Seaview - utsikten

MSC Seaview - utsikten

MSC Seaview - utsikten

Vi klädde alla upp oss på kvällarna och barnen tyckte som sagt att det var hur kul som helst. De kvällar som Lillasyster hade på sig sin Elsa-klänning var det många ombord på fartyget som kallade henne för en prinsessa och det gillade hon.

MSC Seaview - på fartyget

Utöver att njuta av god mat på kvällen erbjuder fartyget ett stort utbud av aktiviteter. Vi gick på show varje kväll och det var riktigt bra underhållning där. Samtliga i familjen tyckte att artisterna var duktiga och fick utbyte av showerna. Så kul!

I övrigt kunde barnen vara med på dansaktiviteter med andra barn, vi kunde shoppa och gå på disco.

MSC Seaview - utsikten

Men det vi njöt mest av var att hänga på däck och njuta av de sista strimmorna av sol.

MSC Seaview - utsikten

Avslutningsvis kommer några bilder från en tidig morgon när en ny dag åter gryr. Att få bo så nära havet under en hel vecka var underbart och jag kan verkligen rekommendera den här typen av kryssning. Vi tycker att den passar både vuxna och barn, helt klart.

Om du har missat inlägget med själva resrutten och de platser vi besökte så har du det här.

Fakta om fartyget är hämtat från Msccruises.se

Lämna en kommentar

Annons
Annons