Det är underbart att ha en dotter på 5 år i familjen, som älskar allt som har med prinsessor, rosa och lila att göra. Jag får då en chans till att plocka fram flickan i mig och det är härligt!
När hon och jag hade vår tjejdag i lördags stod alltså bakning på agendan. Hon hade önskat att vi skulle baka prinsessmuffins och detta för henne innebar muffins med glasyr i pastelliga prinsessfärger samt glittrigt strössel. Jag köpte hem muffinsformar, karamellfärg och strössel i fredags kväll och som tur var fick jag godkänt på det jag köpte. Det dög tydligen att göra prinssessmuffins av dem och det var precis vad vi gjorde på lördagen!
Visst blev de fina i sina ljusblå och ljusrosa färger?!
Det som döljer sig innanför det sockersöta “skalet” är muffins med pepparkakssmak och frostingen gjorde vi av créme cheese-ost, florsocker och smör. Och olika sorters karamellfärg förstås.
Ja, ni ser ju, både jag och Kakmonstret är nöjda över skapelsen. Och det var Lillasyster också!
Prinsessmuffins – vårt sockersöta recept
Muffinsarna gjorde vi alltså av pepparkakssmet och du hittar hela receptet på pepparkaksmuffins med glasyr här.
Det är viktigt att vispa glasyren ordentligt tills dess att alla klumpar har släppt. Hemligheten heter också att låta smöret ha blivit ordentligt rumsvarmt innan du börjar vispa ihop. När vi hade vår glasyr klar plockade vi fram skålar och karamellfärg och fördelade sedan glasyren i tre olika skålar.
Vi hade två sorters karamellfärg, en blå och en rosa. Planen var egentligen att göra en röd, en rosa och en lila glasyr, men det blev inte riktigt så. Istället blev de mörkrosa, ljusrosa och blå. Men det fungerade också, tyckte dottern. Se till att bara droppa i lite karamellfärg till en början, rör runt och fortsätt tills du är nöjd med färgen.
Det roligaste var att garnera muffinsarna med glasyren och strösslet. Just den här typen av bakning, som är mer som ett pyssel, gillas skarpt av vår 5-åring. Och av mig med!
Vi bredde på glasyren med en sked och jag testade även att ringla över glasyr. Personligen gillar jag när det är mycket glasyr på muffinsen då de bli saftigare och sötare då.
Eftersom vi gjorde dubbel sats av våra muffins hade vi en del att göra innan vi var klara. Men det var bara roligt.
Och sedan hade vi ju något gott att fika av!
Nästa helg fyller Storebror i familjen år och då ska Lillasyster bjuda på dessa sockersöta prinsessmuffins. Tror det kommer bli succé!