Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Värdefull tid med henne

Bakning med dottern

Vi har bestämt oss för att satsa på mer egentid med respektive barn. Att vara tillsammans hela familjen är super härligt, men det är också viktigt och värdefullt att barnen får sina egna stunder med vardera förälder. Igår fick Lillasyster och jag sådan tid tillsammans och så härligt det var!

Medan mannen jobbade och Storebror var hos syster spenderade jag och hon egentid hemma. Hon hade sedan tidigare bestämt att vi skulle baka och det var precis vad vi gjorde!

Bakning med dottern

Det är ljuvligt att kunna ge det ena barnet all uppmärksamhet och att låta henne få bestämma vad vi ska göra. Eftersom både hon och jag gillar att baka kändes det som ett väldigt bra val att göra det. Hon rörde så bra i smeten och hjälpte till att måtta och tillsätta ingredienser.

Bakning med dottern

Bakning med dottern

Jag fick hjälpa till med en del av momenten och medan jag rörde glasyr fotade hon mig. Hon, som gillar att fota lika mycket som jag, tog nog ett 20-tal bilder på mig och skålen där. Några av dem blev super fina!

Bakning med dottern

Vad vi bakade tänkte jag berätta mer om imorgon. Då får ni receptet på det goda vi skapade!

Vi hann inte så mycket mer än att baka och äta lunch. Sedan behövde vi åka för att hämta sonen. Men det var så härligt att få de där timmarna med henne. Att få låta henne bestämma musiken, aktiviteterna och samtalsämnena var bra för henne och mysigt för mig. Det här ska vi göra oftare – hänga bara hon och jag. Tänk så mysigt det var och så tydligt det var att hon gillade det!

Det är en bra sak vi har bestämt oss för att göra mer av, att ge båda barnen mer egentid med respektive förälder. Senare på kvällen pratade jag och Storebror om vad han skulle vilja göra nästa gång som han och jag har en dag eller några timmar ihop. Verkar som att det kommer bli pyssel och träning – roliga saker det med!

Lämna en kommentar

Annons
Annons