Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans bästa ♥

Soma Move

Vi är inne i mitten av november och jag börjar så smått komma in i julstämning. Snart börjar den mysiga tiden med julbak, julgodistillverkning, julpyssel och julmusik – så härligt! Men än har jag inte börjat med det. Nu fokuserar vi på det bästa med den här veckan!

Veckans bästa

Veckans vackraste

Det har regnat och varit väldigt grått ute den här veckan. Men det går att hitta vackra stunder ändå. I måndags kväll när jag gick en omväg från kontoret och till tåget var det becksvart, blött och mystiskt vackert på något sätt.

House of Shapes

Träning på Acid Training

Veckans träning

Jag fortsätter att testa nya träningspass och nya studios via mitt medlemsskap i ClassPass. Den här veckan blir tre sådana tillfällen och som det boostar mig!

Måndag: Innebandy – den härliga rutinen på måndagsmorgnar, att få inleda veckan med svettig innebandy med kollegorna!

Tisdag: Jag tränade på House of Shapes för första gången och gick på ett Soma Move-pass. Läs mer om det via länken!

Onsdag: Jag testade träning på Acid Training och det visade sig vara hur jobbig träning som helst. Under det halvtimmes långa passet hade jag en pulsmätare på mig hela tiden och så fick jag träna fem minuter på station. Tränaren var på mig hela tiden om att trampa, springa eller jobba hårdare för att komma upp i så hög puls som möjligt. Det var nästan kräkjobbigt, men känslan efteråt var galet skön!

Torsdag: För att hinna med träning denna dag gick jag upp ännu tidigare än vanligt och sprang en runda på fem kilometer i ett kompakt morgonmörker. Tänk att det är så härligt att springa när det är mörkt!

Fredag: Idag väntar ett riktigt spännande träningspass på lunchen. När jag fyllde 40 år fick jag en PT-timme i present av mina kollegor och inte vilken PT-timme som helst: Jag ska på den timmen få lära mig att gå på händer. Oj, oj, oj, jag undrar verkligen hur detta ska gå. Om några timmar vet jag!

Kroppen känns ganska så sargad och är fylld med träningsvärk så jag ser sedan fram emot en träningsfri helg.

Skyddsrummet

Veckans mest inspirerande

Jag var igår på Sweden Search Summit med IAB Sweden och Microsoft. Vi höll till här i Skyddsrummet och det var en intressant förmiddag med prat om framtidens sök, väldigt relevant för mig som är i branschen. Att gå på föreläsningar mellan varven är så viktigt för påfyllnaden av kunskap och för att få inspiration, men också för att få en stund av reflektion. Åtminstone jag är dålig att få till reflektion annars i det dagliga.

Regnig promenad på Södermalm

Veckans boost

Att jag fortfarande håller mina 10 000 steg om dagen fortsätter att boosta mig. Jag får så mycket positivt med mig av det och det finns verkligen inga ursäkter eller dåliga väder. Igår promenerade jag på detta regniga och gråa Södermalm och tack vare det samt min löprunda kom jag upp i så mycket som 15 000 steg den dagen. Så värt!

Veckans godaste

Åt en riktigt god lunch på Urban Deli tidigare i veckan i samband med att jag träffade en kvinna ur det nätverk jag är med i. Tycker ofta att de har riktigt bra mat där!

Veckans mest lästa inlägg

Det inlägg som flest av er har läst av de jag har skrivit denna vecka är det med receptet på den fräscha frukt- och bärsmoothien – en riktig vitaminkick, perfekt så här i höstrusket!

När jag kollar statistiken är det kul att se att några av mina jul-relaterade inlägg har börjat få mycket trafik nu. Det betyder att många redan är ute och letar efter julinspiration – kul! Detta inlägg om julfika har väldigt många surfat in på under veckan. Jag skrev det för två år sedan och blir väldigt sugen på just en sådan fika nu när jag kollar in det. Kanske att jag ska börja med julbaket nu i helgen ändå?

Vad jag ser fram emot i helgen

Kanske blir det bak inför jul och sonens födelsedag, kanske blir det en och annan utflykt med familjen. Vad jag i alla fall vet är att vi kommer sitta bänkande framför Sveriges EM-kvalmatch mot Rumänien ikväll. Så spännande!

2 kommentarer

  1. Jag ville bara säga två saker: 1) jag tycker sååå mycket om dessa inlägg och 2) jag är också med på din 10000-stegsutmaning sedan du la upp det för några veckor sedan!

    1. Hej Ellen!
      Vad glad jag blir av att du säger så!
      Och kul att du är med i utmaningen också! Hur går det för dig? Säg till om du vill att jag bjuder in till Facebook-gruppen för utmaningen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons