Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Ett Express Träningspass att göra hemma

Express Träningspass att göra hemma - träning med Fitness & Hälsa

I fredags förra veckan tränade jag ett hemmaträningspass, som var så bra och super effektivt. Denna morgon körde jag nästan en favorit i repris, bara det att jag bytte ut några av övningarna. Jag kallar detta Express Träningspass för Svettfest. Passet går snabbare än 30 minuter att köra, inklusive uppvärmning och nedvarvning. Visst låter det galet bra?! Här får du upplägget!

Express Träningspass att göra hemma - träning med Fitness & Hälsa

Express Träningspass – en Svettfest att göra hemma

 • Börja med några minuters uppvärmning där du varvar rörlighetsövningar med pulshöjande övningar som Jumping Jacks och Burpees. När du ett par minuter senare flåsar en del är det dags att börja med det riktiga passet.
 • Välj ut 10 övningar. De övningar jag valde ser du på lappen ovan, men jag specar dem också lite längre ner. Ställ en timer på 30 sekunder per övning med 5 sekunders vila mellan och detta tio gånger. Du gör alltså varje övning i högt tempo under 30 sekunder innan du direkt byter till nästa övning. När du har gjort alla tio pausar du i en minut innan du påbörjar nästa varv. Kör detta upplägg i tre varv.
 • Efter tre varv är du förhoppningsvis helt slut. För du har då tagit ut dig hårt på varje övning. Då avslutar du passet med liknande rörelser som i uppvärmningen. Detta för att varva ner.

Klart!

Express Träningspass att göra hemma - träning med Fitness & Hälsa

Express Träningspass att göra hemma - träning med Fitness & Hälsa

Dessa tio övningar körde jag (nästan alla helt utan redskap):

 • Mountain Climbers
 • Burpees
 • Goblet Squats
 • Armhävningar
 • Utfallshopp
 • Dips
 • Plankan
 • Tåhäv på huk
 • Sprints
 • Fällkniven

Bara fantasin sätter stopp och det går bra att byta ut övningarna till andra. Tänk på att det ska vara övningar där du kan hålla bra intensitet och bli riktigt trött efter 30 sekunder!

Express Träningspass att göra hemma - träning med Fitness & Hälsa

Att börja dagen med en sådan här svettfest är bra härligt. Det tyckte jag både i fredags och idag på morgonen!

Inspiration till det här passet har jag fått från SPR Athlete Factory som har ett pass de kallar för Express och som har precis det här upplägget fast med övningar att göra i gymlokal. Jag gillar att träna de passen hos dem likväl som hemma. Bra träning, helt enkelt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons