Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Helgen med vår nyblivna 8-åring

Helgen med nybliven 8-åring

Vilken fullspäckad helg vi just har haft och det verkar som att vår nyblivna 8-åring var väldigt nöjd med den. Det var i alla fall vad han sade själv igår kväll när vi frågade honom. Här kommer vår helg i några rader.

Det var i lördags han fyllde 8 år, vår förstfödde son, och vi uppvaktade honom på sängen. Frukost, skönsång och paket fick han. Galet glad blev han över sin Smart-klocka, men mindre glad blev hans syster även om vi dyrt och heligt lovade att hon ska få en sådan i julklapp. Inte lätt det där när man är fem år och andra får saker man själv vill ha…

Förmiddagen fortsatte sedan med förberedelser inför kalaset. Jag gjorde i ordning en tårta i form av en fotbollsplan och gjorde den medvetet låg och på en plåt för att vi enkelt skulle kunna få med oss den till kalaset, som vi för en gångs skull inte skulle ha hemma hos oss. Det jag inte skulle ha gjort var att klä in tårtan i plastfolie för foliet fastnade i själva fotbollsplanen och drog med sig allt det gröna när det var dags att “packa upp” den och servera tårtan. Lärdom till nästa gång!

Extremfabriken

Kalaset höll han på Extremfabriken. Det var hans egen önskan och både han och de andra barnen hade så kul. Men om vi ska köra kalas där igen ska vi inte ha barn i Lillasysters ålder med oss. Hinderbanorna där är ju inte gjorda för barn och de ska vara ganska gamla för att det ska vara säkert att låta dem gå loss själva där inne.

Huvudsaken var att födelsedagsbarnet var nöjd och det var han. Under de två timmar vi var där hann de med ett gäng varv i hinderbanan, många spring uppför väggen och lek i Parkour-rummet. Dessutom fick de korv med bröd och fika i ett av deras kalasrum.

Resten av lördagen lekte födelsedagsbarnet med kompis och syster samt pysslade en massa. Pyssel är hans stora favorit just nu.

Snö på första advent

På förmiddagen på söndagen hann vi ut och njuta av snön en stund. Så underbart!

Helgen med nybliven 8-åring

Helgen med nybliven 8-åring

Sedan var det dags att fira 8-åringen igen när våra familjer kom över på lunch och fika.

Helgen med nybliven 8-åring

Barnen var så glada över att farmors hund följde med.

Helgen med nybliven 8-åring

Och vi dukade fram massor med gott till fikat. Genom att frysa in vaniljglass i en sockerkaksform i form av ett hjärta fick vi till en glasstårta i hjärtformat. Den fick alla toppa med det de var sugna på i form av strössel och såser. Dotterns prinsessmuffins var också populära bland fikagästerna.

Snö på första advent

Så vackert det var när det sedan skymde på vår gata. Jag hoppas verkligen att den här snön kommer stanna!

Första advent

Sent på eftermiddagen igår plockade vi fram kartongerna med julsaker från friggeboden och pyntade med ljus, stjärnor och tomtar. Vi tog fram det mesta redan nu och tände såklart det första adventsljuset. Sonen brukar alltid säga att hans födelsedag är startskottet till advent och juletiden och så är det verkligen. Ett bra startskott! Och en bra helg blev det. Jag missade att gå alla 10 000 steg igår, men jag höll mitt snitt under veckan så jag får vara nöjd ändå.

Nu kör vi en ny vecka!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons