Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Jag springer (fortfarande) för Terese

Jag springer för Terese - Åre Björnen löpning

Det finns ett särskilt löppass som jag alltid gör när vi är i Åre. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, hällregn, snöyra, stekhetta eller bitande kallt – jag gör det varje gång och jag älskar det lika mycket oavsett förutsättningarna. Vårt hus ligger ganska exakt i mitten av den långa backen upp till Copperhill Mountain Lodge i Björnen, Åre. Löppasset består av att först springa nedför berget till foten av det och där skidanläggningen i Björnen finns. Sedan springer jag uppför hela berget, ända upp till Copperhill. Det är en konstant backe, mer eller mindre, på dryga 2 kilometer. Väl uppe på toppen pustar jag en stund och njuter av utsikten innan jag springer halva berget ner igen till vårt hus.

Jag springer för Terese - Åre Björnen löpning

Pulsen jag har när jag kommer upp är hög, men det är  så värt det. Känslan att orka springa konstant uppför i över 2 kilometer är ljuvlig och att få njuta av allt det fina gör saken ännu härligare.

Jag springer för Terese - Åre Björnen löpning

Jag springer fortfarande för Terese - backlöpning i Åre

På juldagen sprang jag exakt detta löppass och innan vi åkte hem från Åre i lördags sprang jag en kortare version av det, det vill säga bara upp från vårt hus till toppen och sedan tillbaka ner dit igen.

Jag springer för Terese - Åre Björnen löpning

Båda gångerna sprang jag för Terese Alvén och önskade att hon skulle ha fått uppleva att springa på just denna plats. Om det inte hade varit för cancern hade hon kunnat få göra det…

Under julhelgen har vi varit många som skänkt pengar till cancerforskningen, i minne av Terese. Den 6 januari sänds CancergalanTV4 och det skulle vara alldeles fantastiskt om insamlingen till Cancerfonden i minne av Terese kunde komma upp i 1 500 000 kronor. Just nu befinner den sig på 1 146 707 kronor.

Såhär skriver Helena Olmås i Facebook-gruppen om insamlingen:

Spring eller gå för Terese, skänk en summa per kilometer som du känner att du har råd med (10:-/km eller valfritt…ingen summa är för liten – varje krona räknas!) och sprid eventet och insamlingen till alla du känner. #springförterese

Här hittar du till insamlingssidan på Cancerfonden.se.

Gör så här för att vara med och bidra:

Swisha till 90 1951 4 med meddelandet “BESEGRA 31250 [ditt namn]”. Om du inte skriver ditt namn blir gåvan anonym. OBS! Det kan ta upp till två timmar innan gåvan syns på insamlingssidan.

Jag springer fortfarande för Terese - backlöpning i Åre

Jag springer fortfarande för Terese - Karin backlöpning i Åre

Att jag får vara med och uppleva stunder som denna är jag oerhört tacksam för. Låt oss vara med och hjälpa så att färre behöver sluta sitt liv som Terese! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons