Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Julafton 2019 i Åre

Julafton 2019 i Åre

Vi var ju i Åre även förra året så vi visste ungefär vad vi hade att vänta oss. Vis av erfarenheten från förra året lade vi upp vår julafton lite annorlunda detta år. Här får ni vår julafton i årets Åre!

Julafton 2019 i Åre

Vår Julafton 2019 i Åre

Till skillnad mot förra året inledde vi vår julafton med skidåkning, näst efter frukost och barnens strumpklappar förstås. Barnen hade skidskola varje dag hela veckan, så även på julafton. Vad härligt det var att starta julaftonen på detta sätt!

Medan lillasyster var på sin skidskola åkte vi andra tre upp med Sadelexpressen och fick oss en glimma solljus innan vi åkte nedför backarna igen.

Julafton 2019 i Åre

Efter ett år timmars skidåkning gav vi oss iväg till Åre Torg för att vara med på julfirandet där. Det var bara jag, lillasyster och morfar som ville dansa kring granen och sjunga alla traditonella sånger – men som vi dansade och sjöng!

Det var mycket folk där på torget. Barnen roade sig med att busa med syster samt dricka glögg och äta pepparkakor.

Och så hälsade de på Tomten också såklart. Och gav honom sina önskelistor.

Julafton 2019 i Åre

Julafton 2019 i Åre

När vi kom hem till lägenheten igen åt vi grötlunch och dukade fram allt gott på julgodishyllan. Syster hade köpt med sig min favorit-Dumle med smak av pepparkaka! I övrigt hade vi detta på godisbordet:

  • Hemgjord Snickers
  • Hemgjord Rocky Road
  • Julig Cake Pop från Din Tårta
  • Hemkokad pepparkakskola
  • Systers hemkokade kola

Julafton 2019 i Åre

Efter att vi hade kollat på Kalle Anka och hans vänner bytte morfar om till Tomte och gick ner till grannarna med en paketsäck.

Julafton 2019 i Åre

Sedan gjorde vi något vi aldrig har gjort på Julafton tidigare. Vi satte oss vid dukat bord på restaurang och åt vårt julbord. Redan i september bokade vi bord på Carins Krog för att vara säkra på att få plats. Vilket bra beslut detta var!

Julafton 2019 i Åre

Julafton 2019 i Åre

Eftersom vi alltid annars brukar äta julbordet hemma hos oss innebär julafton mycket tid i köket för vår del. I år fick jag istället hur mycket “dötid” som helst och det var så skönt. Julbordet på Carins var dessutom gott och hade allt man kan önska sig.

När alla var mätta och belåtna gick vi hem till lägenheten igen och öppnade våra julklappar samt mumsade choklad.

Just precis en sådan här Julafton har jag gärna igen. Skidåkning och julfirande är en väldigt härlig kombination!⛷❤️🎄

Lämna en kommentar

Annons
Annons