Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Det här behöver jag mer av 2020

Karin i december

Julen är en tid för avkoppling och reflektion. I alla fall är den det för många av oss och jag tänker se till att unna mig mycket av det under julen 2019. Tiden rusar på så rasande snabbt och mitt uppe i vardagsbestyren har jag svårt att ta mig tid till reflektion. Ni som läser regelbundet här inne vet redan vilken typ av mål som jag har satt upp för mig själv för 2020. I inlägget om självledarskap skrev jag om detta och här får du dessa mål mer tydligt formulerade:

  • Mer tid för reflektion – Jag ska under 2020 skapa mig förutsättningar för mer reflektion. Jag ska göra detta genom att unna mig promenader på egen hand oftare, helst utan podd i öronen och gärna i skogen eller på andra natursköna platser. Det är när jag stänger av allt brus runt omkring och går in i min egna bubbla som jag ger mig själv bästa möjligheten till reflektion.
  • Mer egentid med respektive barn – Det bästa jag vet är att vara med familjen och att hitta på saker alla tillsammans är härligt. Men jag känner att vi alla skulle må bra av att spendera mer tid på tu man hand också, det vill säga att en vuxen och ett barn göra egna saker tillsammans. 2020 är året när vi aktivt börjar göra mer saker tillsammans uppdelade på det sättet.

Karin Axelsson på bryggan

Kanske att jag under julen 2019 kommer komma underfund med fler saker som jag behöver prioritera under 2020? Jag ska verkligen ge mig själv den tiden till att fundera, tänka tillbaka på 2019 och känna in vad det är jag behöver mer eller mindre av.

Jag tror vi alla behöver de de här specifika perioderna mellan varven när vi får möjlighet till att koppla av mer, reflektera och återhämta oss. Jag hoppas att även du kommer få möjlighet till detta under jul- och nyårshelgerna. Unna dig själv många lugna stunder där du bara är och där du går in i din egen bubbla. Jag hoppas att du då kommer fram till vad du behöver göra mer eller mindre av under 2020.

Kanske har du redan listat dina mål för 2020? Vore super intressant att höra om dem i sådant fall!

Lämna en kommentar

Annons
Annons