Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkakskola – godaste kolan i jul

Pepparkakskola recept

Kola och knäck hör julen till och igår gjorde jag en variant av kola med pepparkakssmak, som blev väldigt god och som med sin pepparkakssmak verkligen hör julen till. Här får du mitt recept på pepparkakskola. Jag kallar den också för den godaste kolan till jul.

Pepparkakskola recept

Pepparkakskola recept

ca 60 bitar

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskryddor alternativt 10 stycken pepparkakor

Pepparkakskola recept

Pepparkakskola recept

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och låt koka utan lock medan du rör i smeten då och då. Gör detta tills smeten har temperaturen 125°C. Koktiden varierar beroende på hur vid kastrullen är.

Om du väljer att smaksätta med pepparkakor istället för pepparkakskryddor smular du ner pepparkakorna i kolasmeten när den är klar.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll smeten i pannan. Låt kolan stelna något. Jag ställde ut min plåt en stund medan den fick svalna. Skär eller klipp den i bitar. Packa in kolabitarna i bakplåtspapper och förvara dem i burk.

Pepparkakskola recept

Pepparkakskola recept

Eftersom jag fullkomligt älskar pepparkakssmaken passade jag igår även på att göra pepparkaksbollar.

Pepparkakskola recept

Pepparkakskola recept

Snacka om drömmigt gott. Nu har vi både pepparkakskola och pepparkaksbollar till jul!

Pepparkakskola recept

Pepparkakskola recept

Vår Lucia sken så fint medan jag paketerade in pepparkakskolan i papper och jag passade på att smaka några av dem under tiden.

Pepparkakskola recept

Tror att jag har gjort allt jag vill nu när det kommer till julbak och julgodis inför denna jul. Nu har vi frysen full av massor med gott och kommer kunna njuta i fulla drag.

Receptet ovan är hämtat från ICA.se

Lämna en kommentar

Annons
Annons