Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Rocky Road Tranbär – mitt recept

Rocky Road tranbär recept

Det är dagen för dagen före dagen före dopparedagen och jag sitter i bilen, på väg till svärmor. Mannen kör och barnen sitter i baksätet och jag har sjunkit ner djupt i bilsätet. Det var en del att packa och fixa igår kväll samt idag på morgonen, men nu är vi på väg och det känns så skönt. Hos svärmor ska vi fira “Lilla Julafton” idag och vi sover över där inatt för att imorgon fortsätta vår bilfärd mot Åre. Åh, vad jag ser fram emot att nu få spendera massor med tid både med den lilla och den stora familjen!

För ett par veckor sedan såg ni kanske att jag gjorde julgodis i form av Snickers och Rocky Road? Jag vill i detta inlägg dela med mig av årets variant av Rocky Road hos oss. Jag gjorde dem nämligen lite annorlunda den här gången och jag tycker själv att de blev väldigt goda.

Kanske har du någon timme över denna helg till att göra julgodis och i sådant fall är mitt förslag att du gör just dessa Rocky Roads Tranbär.

Rocky Road tranbär recept

När jag var i mataffären den här helgen såg jag att det där fanns en ny variant av Dumle med smak av  tranbär och jag blev genast sugen på att testa. Ganska snabbt kom jag på att den nog skulle göra sig ypperligt bra i mina Rocky Roads, jag menar, smaken av tranbär är ju klockren i just denna chokladsort. Sagt och gjort, senare den helgen gjorde jag dessa Rocky Roads Tranbär, som blev sagolikt goda.

Rocky Road Tranbär

  • 2 dl saltade jordnötter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1/2 påse Dumle Cranberry
  • 1/2 påse Dumle Original
  • 300 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk choklad
  • några extra chokladbitar i form av Center eller liknande, om du vill

Börja med att ta bort skalet från pistagenötterna. Dela Dumle-kolorna i mindre bitar och häll i kolorna samt både sorterna nötter i en skål.

Smält både den mörka chokladen och mjölkchokladen över ett vattenbad. När chokladen har smält helt häller du den i skålen med nötterna och kolorna och rör runt alltsammans.

Häll upp i en form, klädd med bakplåtspapper. Ploppa i valfria chokladbitar på toppen om du vill. Jag hade några Centers, som jag ploppade i. Ställ undan att svalna. När din Rocky Road har stelnat och är helt sval skär du upp den i bitar och serverar.

Rocky Road tranbär recept

Det här blev en riktigt bra smakkombination. Jag älskar normalt sett Rocky Road väldigt mycket, men just denna version av den älskar jag om möjligt ännu mer.

Rocky Road tranbär recept

Rocky Road tranbär recept

Hoppas att du hittar Dumle Cranberry i butik! Är osäker på hur pass vanlig den är.

Lämna en kommentar

Annons
Annons