Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Saker jag vill göra i december

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Det är början av december och det är lätt hänt att dras in i julhetsen och ha ambitioner att göra massor med saker. Aktiviteter på jobbet, med vännerna och familjerna, luciafirande, avslutningar på skola och förskola, julklappsinköp, pyssel och förberedelser inför julhelgen – ja, det är mycket som kan pocka på och om du har missat det vill jag tipsa om det inlägg jag skrev för en vecka sedan om hur du skapar dig en stressfri jul. Ta till dig av tipsen där om du just nu känner dig stressad!

Jag har bestämt mig för att skaffa mig en lugn, fin och harmonisk december. Vissa julförberedelser, som att baka lussekatter och julgodis, vill jag göra – inte för att jag måste utan för att jag vill. Men i övrigt kommer jag ta det ganska lugnt på den fronten. Istället vill jag prioritera familjetid och uteliv så mycket som möjligt och i detta inlägg punktar jag ner sådant som jag vill göra i december, för att jag mår bra av det.

Vinter Karin Axelsson

Saker jag vill göra i december som jag också mår bra av:

  • Jag ska fortsätta med mina 10 000 steg om dagen. Att vara tvungen att ta en extra promenad varje dag är något jag mår så bra av. Jag behöver det som motvikt till mitt stillasittande jobb och för att det ger mig mer av den friska luften.
  • Jag ska titta på SVTs julkalender varje dag fram till jul. Det är så mysigt att göra det tillsammans hela familjen och jag tycker årets julkalender är riktigt bra!
  • Om snön håller i sig ska jag åka pulka och göra snölyktor med barnen.
  • En morgon i veckan ska jag starta min dag med yoga och jag ska göra det i ett mörkt hus med några stearinljus tända. Det är ett så ljuvligt sätt att starta upp sin dag på!

Vinter Karin Axelsson

  • När det lackar mot jul åker vi till Åre och spenderar julveckan där. Där ska jag njuta av utelivet och familjehänget till max. När vi tänder brasan där om kvällarna ska jag sitta och bara titta in i den. Snacka om skön meditation!
  • Om jag får för mig att ta på mig för mycket ska jag tänka till en extra gång och fundera på varför jag vill göra detta och om jag verkligen behöver det. Jag tror verkligen att de allra flesta av oss skulle må bättre av att skala av saker i december än att addera på.

Vad ser du fram emot att göra i december?

Lämna en kommentar

Annons
Annons