Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Årets bästa 2019 – min årskrönika 2019

Gott Nytt År alla finare läsare! Hoppas att ni har haft en fin Nyårsafton.

Nu när vi precis har lämnat 2019 bakom oss är det dags för mig att summera detta år. Jag har de senaste dagarna funderat och reflekterat över året som har gått, vad det har inneburit för mig och vad det har gett.

2019 har varit ett sorgens år för många av oss. Vet att många av er som hänger här berördes mycket av Terese Alvéns bortgång i somras – så även jag. Så orättvist det kändes och fortfarande känns. Under året har fler personer i min närhet drabbats av elakartade sjukdomar och jag har gång på gång insett hur bräckligt livet är och hur tacksam jag är för att jag och min familj är friska, att man inte ska ta något för givet och leva varje dag fullt ut.

Men 2019 har också varit ett glädjens, utmaningens och ett utvecklande år. Precis som vanligt får ni här en årsresumé av det gångna året.

Årskrönika 2019

Årets lopp

Tough Viking 2019

Det var på en av de sista dagarna av 2018 som jag och mannen bestämde oss för att anmäla oss till Tough Viking. Vilken rolig och galen utmaning vi fick när det så var dags i maj! Vi höll ihop under hela loppet och peppade varandra och det var verkligen kul att göra detta hinderbanelopp tillsammans med sin man. För 7-åringen var det också Tough Viking-premiär i form av varianten för barn. Här får ni min Race Report av Tough Viking 2019.

Även om loppet var kul och galet utmanande var träningen inför det ännu roligare. Att vi hade ett gemensamt lopp att träna på tillsammans var ett kul projekt för hela familjen.

Stafesten Pineberry

Stafesten Pineberry

Utöver hinderbaneloppet sprang jag bara ett annat lopp 2019. Som alltid i augusti tävlade jag och kollegorna på jobbet i Stafesten. Precis som året innan vann mitt lag av de som Pineberry ställde upp med!✌️

Årets bästa träningsminnen

Karin Axelsson chins

Karin Axelsson chins

Jag hade länge kämpat för att klara fyra chins så i somras gick jag in för att klara fem strikta chins på raken. Den känslan när jag till slut klarade fem chins på semesterns sista dag var grym!

Nyligen klarade jag så gott som sex chins och jag tänker fortsätta jobba på att klara alltfler på raken.

Handstående - tips för att lyckas

Lektionen som jag fick av kollegorna på jobbet i 40-årspresent att stå på händer var också minnesvärt. Jag gjorde framsteg under lektionen och fick med mig bra tips när jag nu fortsätter öva på egen hand. Här hittar du ett inlägg med mina tips för att klara fritt handstående.

Årets äventyr

Forsränning

Forsränning

När jag och kollegorna åkte till Sarajevo för att paddla forsränning fick jag verkligen uppleva ett äventyr. Faktum var att en av båtarna kantrade helt och de kollegor som satt i den fick nog lite för mycket av ett äventyr, men som tur var skadade sig ingen av dem alltför allvarligt.

Här har jag skrivit om vår forsränning i Montenegro, något jag verkligen kan rekommendera om du gillar äventyr.

Årets boost

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Att fylla 40 år var verkligen en boost. Jag blev så uppvaktad både den dagen och i samband med de resor jag gjorde i höstas.

Top of the Rock New York

Tjejernas och min resa till New York var verkligen bland det bästa vi har gjort. Så mycket vi fick uppleva ihop under de dagarna!

Jag och tjejerna i New York

frukosttips i New York - frukost på Buvette

Här hittar du några av mina New York-inlägg:

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Toulon

MSC Seaview - vattenrutschkanan

Den Medelhavskryssning som jag och familjen gjorde ett par veckor senare var också galet boostande. Det var en så lyckad resa på många sätt. Vi fick uppleva många fina platser, alla i familjen hade saker att göra på den gigantiska båten och vi hade magiskt väder så gott som hela tiden.

MSC Seaview - utsikten

Barnen älskade att klä upp sig på kvällarna och jag njöt så av de ljuvliga solnedgångarna från skeppet.

Här kan du läsa mer om vår resa på Medelhavet:

Löpning på födelsedagen

Förutom min 40-åriga födelsedag måste jag också säga att alla de gånger jag har sprungit till vår sjö och tillbaka under 2019 har boostat mig så. Det är verkligen typiskt vardagsglitter för mig att göra det.

Årets vackraste

solnedgång Mariestad

solnedgång Ugglarp

solnedgång Mariestad

solnedgång sommar

Jag kallar sommaren 2019 för solnedgångarnas sommar. Som vi njöt av vackra solnedgångar vart vi än var med vår husvagn. Bilderna ovan visar några av de vackraste solnedgångarna från Ugglarp och Mariestad.

Årets projekt

Eftersom jag inte räknar med projekt på jobbet i denna rubrik får svaret bli vårt växthus. Som vi kämpade med att bygga det i försomras och somras! Först slet vi med att gräva, köra bort sand och jord samt lägga sten. Sedan kämpade vi under nära på en vecka med att bygga själva växthuset. Och slutligen lade vi tid på att dra in vatten, plantera och inreda. Men med tanke på hur fint det blev så var det värt det!

Karin i växthuset

Växthuset stod helt klart och inrett i slutet av juli och resten av sommaren kunde vi njuta av att vara i det. Här hittar ni ett inlägg med ännu fler bilder från växthuset. Förstå vad vi ska njuta när våren kommer 2020 och kan spendera hela säsongen i det!

Årets mysigaste

sommar Mariestad

Fiske i Mariestad

Blomplockarpromenad med barn

Blomplockarpromenad med barn

Precis som förra årssummeringen måste jag svara husvagnssemestern med familjen på den frågan. Det är svårt att hitta något mysigare än att semestra i husvagn med dem (även om det stundtals kan bli ganska turbulent och krävande också…).

Särskilt några guldstunder tar jag med mig, som när barnen och mannen fiskade på bryggan och när jag och barnen var på blomplockarpromenad.

Sova i trädgården

Sova i trädgården

Förra gången jag summerade året tyckte jag också att sova i trädgården med barnen var en av årets mysigaste stunder och det tycker jag även denna gång. Jag sade då att vi skulle göra om det sommaren 2019 och det gjorde vi med besked. Hela fem nätter i rad sov vi i trädgården. Snacka om mysigt! (Sista natten var det dock rejält kallt då det regnade konstant den natten så det fick bli sista natten för den gången.)

Jag kan lova er att vi kommer sova i den där paviljongen ett gäng nätter i sommar också.

Årets tjejhelger

Mamma Mia the party!

Jag är så tacksam för mina fina vänner och att vi håller fast vid våra tjejhelger. I januari tog vi in på hotell på Djurgården och gick på Mamma Mia – the Party! Så bra!

Top of the Rock New York

För att inte tala om hur bra vår New York i september var. Men det vet ni redan!

För bara ett par veckor sedan sågs vi alla fyra igen. Då på Skansen tillsammans med alla våra barn. Och igår firade jag familjen och syster in det nya året med en av vännerna och hennes familj.

Värdefullt med vänner, eller hur!

Årets Åre

Vissa år är vi flera gånger i vår andelslägenhet i Åre, men 2019 blev det bara en gång. Det var nu i julas, som ni vet, och jag är verkligen tacksam för den veckan i Åre.

Vi fick uppleva magiskt vinterväder, barnen utvecklades massor i sin skidåkning och vi fick fira jul med våra närmaste. ❤️

Årets Instagram

Ni som följer mig på Instagram (@fitnessochhalsa) har kanske sett mina nio mest gillade Instagram-inlägg som jag delade med mig av häromdagen. Om inte har ni dem här. 2019 var som sagt ett år med både sorg och glädje, naturupplevelser och rolig träning samt värdefull familjetid.

Snart kommer ett blogginlägg upp om de inlägg på bloggen som var populärast 2019. Men nu ska jag först njuta av att detta nya år precis har börjat och att vi har ett helt oskrivet blad framför oss.

Lämna en kommentar

Annons
Annons