Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kardemummabollar med kokos – nytt recept på hälsobollar

Kardemummabollar med kokos

Jag har nästan alltid en variant av hälsobollar i frysen. De tar jag fram när jag själv är sugen på något sött och gott, men som ändå är bra för kroppen, eller när jag vill bjuda på ett hälsosamt fika. När jag gör mina hälsobollar gillar jag att utgå från ett recept som jag redan har testat, men tvistar gärna till det med någon ny ingrediens och byter ut någon annan.

Receptet jag vill tipsa om nu uppkom när jag för ett par veckor sedan skulle göra dessa super goda rawfoodbollarna med dadlar och kardemumma, men eftersom jag inte hade några dadlar hemma var jag tvungen att göra om dem lite.

Kardemummabollar med kokos

Kardemummabollar med kokos – recept

10-12 stycken

  • 1 1/2 dl naturella cashewnötter eller jordnötter
  • 1-2 msk honung
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl havregryn
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 3 msk kokosflingor
  • 1 msk kaffe (ta lite mer om du gillar kaffesmaken!)
  • ev lite vatten

Börja med att mixa nötterna fint i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt att mixa tills du har en jämn smet. Om konsistensen är för fast tillsätter du lite vatten och blandar i.

Ställ in smeten i kylen en stund. Häll upp kokosflingorna på en tallrik, gör bollar av smeten och rulla dem i kokosflingorna.

Kardemummabollar med kokos

Kardemummabollar med kokos

Utöver att ha den här typen av goda hälsobollar i frysen, redo att ta fram när de behövs, gillar jag att lägga dem i en fin ask och ha med som gå bort-present. Vem blir inte glad för en sådan sak, liksom?

Liknande varianter av dessa bollar:

2 kommentarer

  1. De ser så goda ut! Jag brukar också alltid ha nå mumsiga bollar i frysen att ta fram när suget kommer. Kul att variera sig med dessa. Tack för tips 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons