Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Lyckan i att rida på häst

Hon har pratat om det så länge, vår 5-åriga dotter, att hon vill börja rida. I det stall som ligger närmast oss får de barn som ska fylla sex år samma år eller är äldre börja med ledlektioner, det vill säga testa att rida på häst samtidigt som en av tjejerna i stallet leder hästen. I sommar fyller vår dotter sex så från och med i år får hon alltså börja med detta. Gissa vem som var där i söndags när första bästa tillfälle för ledlektion detta år gavs? Jo, vår dotter såklart!

Ridning på häst

Jag och sonen åkte med henne till stallet. Han var motvillig till det, men följde ändå snällt med då det inte fanns något annat alternativ. Lite imponerad tror jag ändå att han var av hästarna, även om han själv inte ville erkänna det.

Ridning på häst

Lyckan för en 5-årig tjej att rida på häst

Dottern var desto mer exalterad och förväntansfull. Den här dagen hade hon ju väntat på så länge!

Ridning på häst

Ridning på häst

Vi började med att hälsa på de hästar som stod ute i hagarna. Så fin denna häst var. Hästar är verkligen fantastiska djur!

Ridning på häst i ridhus

Så var det dags att gå in i ridhuset. Vår 5-åring som annars brukar vara ganska blyg i nya sammanhang och gärna “hänger i mina kjolar” när vi är på en nya plats med nya människor var denna gång så mycket mer kavat och hade absolut inga problem med att vara själv med de andra barnen, ridledarna och hästarna ute i ridhuset. Under tiden de red runt i varv efter varv satt vi föräldrar och syskon på läktaren och tittade på.

Stallet ridning på häst

Ridning på häst i ridhus

Hon fick rida på en så fin och snäll häst och hon satt så allvarsamt i sin sadel hela tiden. Hon följde instruktionerna till punkt och pricka och jag kunde se i hennes ögon att detta var som himmelriket för henne. Hon som hade längtat efter detta så länge fick nu äntligen sitta där på hästen och rida med den en lång stund. Inte konstigt att hon var salig!

Stallet ridning

Det kommer bli många söndagar och ledlektioner i det här ridhuset framöver. Det är jag säker på. Vi har redan bokat in henne på ytterligare en lektion och jag ser framför mig att hon kommer bli den där hästtjejen som hon pratar om att hon vill se.

Vi får se, hon ska såklart hela tiden följa sitt hjärta och det kan hinna ändra sig under hennes uppväxt. Men det är så det känns nu och jag känner mig lika exalterad över det som hon gör.

2 kommentarer

  1. Vad roligt. Vår dotter tjatade som bara den också. Idag bor vi på en stor hästgård med ett 30 tal hästar och hon arbetar med det på heltid. Så kan det gå. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons