Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Mina mest lästa blogginlägg 2019

Karin Axelsson - bygga utegym i trädgården

Precis som jag skrev att jag skulle i min årskrönika för 2019 publicerar jag nu ett inlägg med de mest lästa blogginläggen 2019 här på Fitness & Hälsa. Det är en mix av receptinlägg, personliga inlägg och träningsrelaterade inlägg som har väckt mest uppmärksamhet under året och det är kul att se att det är just den mixen som fungerar. Det är ju någonstans dessa typer av inlägg som bloggen står för.

De mest lästa blogginlägg av de jag har skrivit under 2019

När jag tittar på de blogginlägg som har fått mest trafik och läsare under 2019 är det flera som jag har skrivit tidigare år som kommer upp i statistiken. Detta för att dessa inlägg rankar bra på Google och många av er hittar till dem via relevanta sökningar. Jag vill dock börja med att lista de blogginlägg jag har skrivit 2019 och som har fått flest besökare:

Bananbröd recept

Mitt ljuvliga sockerfria bananbröd

Det inlägg, skrivet 2019, som har fått allra flest läsare är ett receptinlägget och närmare bestämt det med recept på mitt sockerfria bananbröd. Jag är glad över att det har fått mycket uppmärksamhet eftersom det är ett så gott bröd.

Jag springer för Terese

Karin och Angelica

Blogginlägg om bloggkollegors bortgång

Så är det tyvärr två inlägg om bloggkollegors tragiska bortgångar som fick mycket trafik förra året. Tyvärr just för att jag helst inte hade velat skriva detta. Ingen av dessa händelser borde ha fått hända. Samtidigt visar detta på att omtanken för dessa personer är stor och varm.

På våren 2019 möttes vi av den tragiska nyheten om Angelica Mejstedt och hennes plötsliga död, vilket jag skrev om via länken.

Lite längre fram den våren/försommaren kom den fruktansvärda dag när Terese Alvén somnade in för gott. Jag skrev detta inlägg om när jag springer för Terese i samband med detta.

2019 var mycket av ett sorgens år och jag hoppas att det blir mindre av den varan 2020.

Yoga Karin Axelsson

För att skriva av mig kring detta om död och sorg skrev detta personliga inlägg om när sorgen blir en del av dig själv (eller mig själv i det här fallet). Det fick också många läsare.

Semmelgröt recept

Övriga populära inlägg

Det är några andra receptinlägg som har dragit mycket trafik 2019, närmare bestämt mitt recept på nyttig fudge och det med semmelgröt. Den sistnämnda är det ju dags för snart igen – mums!

Slutligen vill jag också nämna inlägget om helgen när sommaren kom tillbaka och om när Pischa piskade mig eftersom också de fick många besök 2019.

De mest lästa inläggen 2019

Som jag nämnde i början har jag ett antal inlägg som mer eller mindre alltid driver in bra med trafik till bloggen. Några av dem är mer säsongsbetonade och drar därför olika mycket trafik beroende på tid på året medan andra ligger och tickar in besökare konstant.

Här får du min Topp 10 av de blogginlägg som hade mest trafik under förra året:

Vårt utegym i trädgården

1. Inlägget om hur vi byggde vårt utegym ligger som en solklar etta i listan. Detta även fast den bara under ena halvan av året drar in trafik. Ser fram emot när det börjar sökas efter “bygga utegym” framår vårkanten igen. Då kommer denna typ av trafik sannolikt komma igen!

2. Ett annat väldigt säsongsrelaterat inlägg som har drivit in mycket trafik är inlägget om julfika. Trots att sökningarna på detta ord bara sker under i princip en månad (i december) kommer detta inlägg så högt som på plats nummer 2.

3. Receptinlägget med det sockerfria bananbrödet hamnar på plats nummer tre totalt sett. Kul!

Köttgryta recept

Så följer ett antal receptinlägg, som alla mer eller mindre konstant drar in bra med trafik under 2019:

4. Mustig köttgryta

5. Fiberrik och nyttig ugnspannkaka

6. Chokladbollar av proteinpulver

hinderbana-barn-chins

Chins i hinderbana

7. Mitt inlägg med tips på hinderbana för barn skrev jag för över tre år sedan och det har varit populärt mer eller mindre hela tiden sedan dess.

8. Ni som har koll på SEO vet att ju äldre ett inlägg är desto större chans har det att etablera sig som ett relevant inlägg i Googles ögon. Det jag skrev om jägarvila 2010 verkar vara ett sådant inlägg. Jag har uppdaterat det på senare tid med fräschare bilder, men i övrigt är budskapet detsamma som för tio år sedan.

Rawfoodbollar dadlar och kardemumma - recept

9. På min topp 10-lista kvalar även en taggsida in och det är den för nyttigt godis. Jag gillar taggsidorna eftersom de samlar flera inlägg inom samma ämne på ett väldigt snyggt sätt. För er som är intresserade av att få tips på nyttigt godis är således denna sida grym!

10. Jag springer för Terese blev ett topp 10-inlägg totalt sett för 2019. Och som ni vet springer jag fortfarande för henne. Tack alla ni andra som gör det och som stödjer minnet av henne genom att bidra med pengar till cancerforskningen! Om du vill få info hur du kan skänka pengar: gå in via den sista länken här och läs.

Tack till alla er som har följt mig under 2019!! Det är så värdefullt för mig att veta att ni finns här, att ni läser och blir inspirerade, berörda eller glada. Hoppas att ni vill hänga med 2020 också!

Lämna en kommentar

Annons
Annons