Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Mitt löfte för styrketräningen 2020

Jag har ju redan berättat om mina målsättningar för 2020, mina så kallade nyårslöften, men häromdagen kom jag på ett till. Jag hade egentligen inte tänkt ha ett löfte kopplat till träning i år, men så när jag tränade ett styrkepass på gym i tisdags kom jag på ett löfte i alla fall.

Mitt styrketräningslöfte 2020

För att variera min styrketräning så mycket som möjligt ska jag i varje styrketräningspass under 2020 alltid göra minst en övning som jag annars väldigt sällan gör.

Styrketräning gym - mitt löfte för styrketräningen

Jag brukar sällan ha ett helt uttänkt pass när jag startar ett styrketräningspass. Det jag har bestämt innan är vilka muskelgrupper jag ska köra, ungefär hur länge jag ska hålla på och om det ska vara ett pass med fokus tung styrka, lätt styrka eller styrka kombinerat med pulsövningar. Det är allt jag vet, vilka övningar jag sedan kör växer fram under själva passet.

För mig fungerar det upplägget bra, men det jag har märkt är att jag gärna kör samma typ av övningar när jag ska träna en viss muskelgrupp.

Styrketräning i gym - om mitt löfte för styrketräningen

Styrketräning i gym - om mitt löfte för styrketräningen

Styrketräning i gym - om mitt löfte för styrketräningen

Latsdrag är till exempel en övning som jag älskar och när jag tränar rygg på gym har jag nästan alltid med den övningen. Det är inget fel i sig, men man blir ju bra på det man gör ofta och risken med att inte utmana sig med nya övningar är att träningen inte blir så där varierad och komplett som jag vill att min träning ska vara. Det känns därför bra att nu har bestämt mig för att satsa på löftet om minst en ny övning vid varje pass.

Styrketräning gym - mitt löfte för styrketräningen

Styrketräning gym - mitt löfte för styrketräningen

Bilderna i detta inlägg är tagna vid förra årets sista styrketräningspass, ett pass som jag körde i gymmet på hotellet i Sundsvall där vi bodde en natt på väg hem från Åre. Helt omedvetet adderade jag då en övning som jag sällan gör och kanske var det då ett frö till det jag sedan kom på såddes?

Styrketräning gym

Den övning som jag adderade den gången var utfall med hantlar i händerna, både statiska utfall och utfallsgång. Här kan man välja att ha kettlebells eller något annat tungt i händerna istället för hantlar. Men var inte rädd för att lassa på tungt. Du orkar mer än du tror!

I tisdags när mitt löfte formulerades gjorde jag armhävningar på medicinboll samt ett par bålövningar som jag sällan gör. Den träningsvärk som jag har haft sedan dess vittnar om att jag har utmanat kroppen på nya sätt. Jag är säker på att det är precis detta min kropp behöver 2020; få utmanas på nya sätt utan att det blir extremt. Som jag ser fram emot alla “nya” styrkeövningar som jag ska utöva!

Har du något löfte för din träning 2020?

Lämna en kommentar

Annons
Annons