Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Om att starta dagen med rätt mindset och en boost

Morgonlöpning i Stockholm

Min måndag morgon hade kunnat bli dålig en enda lång uppförsbacke. Jag hade nämligen en del emot mig. Men eftersom jag valde att acceptera läget och se möjligheterna istället blev den istället en härligt boostande morgon och jag fick ut det bästa av den. Detta hände:

När jag kom till min tågstation stod det att tåget skulle gå om en halvtimme istället för om några minuter. De hade valt att ställa in mitt tåg…

Mitt mindset: Jag kunde ju inte göra något åt situationen och valde istället att nyttja de 25 minuter jag hade innan tåget skulle komma till att promenera på perrongen och lyssna på en podd. Vinning: Jag fick en ordentlig skjuts i dagens antal steg och dessutom en stund för eftertanke och reflektion.

Morgonlöpning i Stockholm

Redan när jag vaknade hade jag känt av den, min smärta i en skinkan. En smärta som kommer och går ibland och som enligt egen teori sätter in när jag har överansträngt mig eller belastat kroppen snett. Nu tyckte jag inte att jag hade gjort något av det, men smärtan var ändå där. Det var ett faktum.

Mitt mindset: Min plan när jag hade kommit in till stan var att springa en runda, men det kändes inte helt rätt i och med smärtan i skinkan. Att strunta i att träna helt kändes inte helt rätt och eftersom jag inte kunde göra något åt smärtan just nu valde jag att göra det bästa av situationen. Det blev ett mysjogg-pass med inslag av några styrkeövningar i utegymmet. Vinning: Jag fick min dos med frisk luft och rörelse och det var en galet härlig morgon att vara ute i. Jam ni ser själva på bilderna. Stockholm bjöd på en jämngrå himmel och vackert, glimmande morgonljus från alla lampor. Att jag anpassade träningen efter utgångsläget gör också att jag snabbare kommer komma tillbaka till en smärtfri kropp – förhoppningsvis.

Morgonlöpning i Stockholm

Tänk vilken skillnad det gör när man har rätt inställning och mindset. Att tåget var inställt eller att jag hade ont i skinkan kunde jag inte göra något åt. Men jag skapade mig en boostande och härlig morgon ändå!

Lämna en kommentar

Annons
Annons