Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Skidåkning i Åre – mina tips!

Skidåkning i Åre - mina tips

För ungefär 12 år sedan köpte vi vår andelslägenhet i Åre och förutom några vintrar i början har vi varit i Åre och åkt skidor varje vinter sedan dess. Här tänkte jag berätta mer om skidåkningen i Åre och varför jag gillar den så mycket.

Skidåkning i Åre - jag och barnen

Skidåkning i Åre

För mig är skidåkning i Åre familjetid och sköna dagar utomhus. Att vi har valt att satsa på skidåkning varje vinter sedan barnen var riktigt små känns riktigt bra. När de var bebisar var de mest med i vagnen och sedan i pulkan medan vi vuxna turades om att åka, men nu är de båda så stora att de kan gå i skidskola och åka på egen hand att skidåkningen blir mer av en gemensam familjeaktivitet.

I Åre är förutsättningarna väldigt bra för att kunna åka med hela familjen. I och med att det finns alla sorts backar och liftar finns det ingen ursäkt för någon att inte åka.

Skidåkning i Åre - mina tips

Skidåkning i Åre - mina tips

Skidåkning i Åre - mina tips

I och med att vår lägenhet ligger i Åre Björnen är det mest i Björnen som vi håller till när vi åker skidor i Åre. För vår familj är det fullt tillräckligt även om vi med äldsta sonen nu börjar kunna ta oss längre bort i liftsystemet till mer avancerade backar.

Vi har också många gånger tagit bilen till Rödkullen och åkt skidor där istället. Backarna där är också optimala för familjer då det både finns bra skidskola och barnbackar samt lite längre backar för de mer skidvana.

Skidåkning i Åre - mina tips

Skidåkning i Åre - mina tips

Att se hur barnen utvecklas i sin skidåkning är den största behållningen för min del. Då jag inte har några större ambitioner med min egen skidåkning, mer än att kunna ta mig ner på ett säkert sätt i backarna, njuter jag mer av att se hur de hanterar skidåkningen bättre och bättre för varje år.

När vi var i Åre Björnen nu senast över jul fick vi fem skiddagar med bra förutsättningar i väder och snö. Så härligt! Vår 8-åring har lärt sig bra de senaste åren och gick denna gång i en lite mer avancerad skidskola. Dock märkte vi i år att han har blivit lite mer försiktig i sin skidåkning, vilket säkert är naturligt. Han kör inte längre störtlopp nerför backen som hans Lillasyster kan göra, om man säger så.

Tillsammans med honom kan jag och mannen åka iväg till lite svårare backar. Han klarar av det mesta. Nu senast fick vi möjlighet att göra det då barnen gick i skidskola olika tider. Så när dottern var på sin skidskola passade jag och grabbarna på att ta oss längre bort i skidsystemet för lite mer avancerad åkning.

Skidåkning i Åre - mina tips

Skidåkning i Åre - mina tips

Det var mulna dagar när vi var i Åre senast, men visst är det vackert ändå?!!

Skidåkning i Åre - mina tips

I många av backarna finns det inslag av skogsåkning vid sidan, om man så vill, och slalomflaggor för att kunna köra slalom. Det är kul för barnen och säkert för en och annan vuxen.

Skidåkning i Åre - mina tips

Liftsystemet i Åre är stort och jag har själv inte hunnit utforska hela. Men jag tar det med ro. Vi vet ju att vi återkommande kommer vara i Åre för att åka skidor och ju äldre barnen blir desto längre bort i systemet kommer vi kunna åka. Jag ser verkligen fram emot den dagen alla i familjen är så pass vana skidåkare att vi kan dra iväg allra högst upp och längst bort och åka tillsammans, hela gänget. Det kan vi nog göra redan nästa år!

Skidåkning i Åre - mina tips

Nu senast i den skidskola som den 5-åriga dottern gick i utvecklades hon nämligen massor. Det kändes som att det släppte för henne den här gången. Skidskolorna i Åre är väldigt bra och proffsiga. Det känns tryggt att lämna barnen där och det de får lära sig på de 1 1/2 timmen per dag är långt mycket mer än vad jag och mannen skulle kunna lära dem på en hel dag. Så värt!

Skidåkning i Åre - mina tips

Som ni säkert märkte i julas om ni läste mina inlägg då var hur lyrisk jag var över att fira jul i just Åre. Att kombinera julfirande och skidåkning är verkligen härligt och jag gör gärna om det igen och igen. Här får du det bästa med att fira julen i Åre och hur vi spenderade vår julafton 2019 i denna by. Magiskt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons