Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Tryffelaioli – recept på den godaste av majonäser

Tryffelaioli recept

Till vår varmrätt på nyårsafton gjorde vi en tryffelaioli. Just denna aioli gör sig så bra till högrevsburgare, men passar också till andra kötträtter. Jag har gjort tryffelaioli förr, men slogs nu senast ändå av hur enkelt det är att göra denna typ av majonäs och också av hur fantastiskt god den är.

Här vill jag dela med mig av hur jag gör den godaste av tryffelaioli.

Tryffelaioli recept

Tryffelaioli recept

räcker till 8-12 portioner (halvera om du inte behöver så mycket aioli)

 • 4 äggulor
 • 1-2 tsk dijonsenap
 • 4 tsk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
 • 4 dl neutral olja (jag valde rapsolja)
 • tryffelolja
 • salt & peppar

Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Jag använder en ballongvisp och vispar ganska hårt. Vill du kan du använda en elvisp istället.

Tillsätt den neutrala oljan i en tunn stråle medan du fortsätter att vispa tills dess att konsistensen är tjock. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

Tryffelaioli recept

Tryffelaioli recept

Mer avancerat än så är det inte att göra tryffelaioli. Så värt och som sagt, det passar till så mycket mer än till högrevsburgare. Jag gillar det även till vegetariska biffar och lax!

Tryffelaioli recept

Njutning i en liten flaska!

Tryffelaioli recept

Förutom av den ljuvligt goda tryffelaioli njuter jag just nu av de fina hyacinterna, som blommar som bäst just nu. Även om vi har kastat ut allt vad julen heter vid det här laget (vi gjorde det i helgen) skänker dessa hyacinter mycket glädje. Sådana blommor vill jag gärna ha i hemmet året om.

5 kommentarer

 1. Detta har inget med just det här inlägget att göra men återigen – först idag har dina blogginlägg från och med julafton kommit upp för mig här. Jättekonstigt och tråkigt för jag har saknat att läsa här. ❤ Vet du vad som är tokigt Karin? Är någon mer drabbad?

  1. Hej Ellen, vad konstigt och tråkigt att det blir så för dig! Jag har kollat upp vad det skulle kunna bero på, men vet inte helt säkert. Kan det vara att sidan behöver cachas?
   Hoppas att det kommer fungera nu. Annars får du höra av dig igen!!

  2. Hej igen Ellen, har du varit inne på bloggen idag och kunnat se det inlägg jag skrev idag? Om det fortsatt inte fungerar skulle det kanske kunna vara något med en inställning i din webbläsare.

 2. Hej Karin! Stort tack för dina svar! Jag tror inte att jag var inne här igår (måndag) men nu idag tisdag funkar det igen efter lång tid Så idag var första dagen sedan den sjunde (vad jag vet). Hoppas att det håller i sig. ❤

Lämna en kommentar

Annons
Annons