Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Vårt älskade Åre

Vårt Åre - huset

Här ser ni vårt hus i vårt älskade Åre som det såg ut senast vi var där nu i jul. Fastän det bara var en vecka sedan vi kom hem från vårt senaste besök där och fastän vi har det bra här hemma så saknar jag det redan. Åre är en så ljuvlig plats på så många vis och nu på vintern visar det sig från sin allra bästa sida.

Tillsammans med nio andra familjer äger vi en andelslägenhet i detta hus, vilket innebär att vi har tillgång till den fem veckor om året. Med tanke på jobb och skola kan vi sällan vara i Åre alla de där fem veckorna på året och därför brukar vi hyra ut några av veckorna varje år. Redan vecka tre, det vill säga om mindre än två veckor, hyr vi ut vår lägenhet och om du är intresserad gör du bäst i att höra av dig till mig snarast.

Här bjuder jag på ett gäng bilder från vårt hus i Åre och omgivningarna runt det.

Åre julen 2019 - vår utsikt

Huset ligger i Åre Björnen, halvvägs upp på berget där Copperhill Mountain Lodge ligger högst upp. Vi har en ljuvlig vy från det stora panoramafönstret i vardagsrummet. Vi ser ut över fjället och Åresjön genom det.

Vårt Åre - utsikten

Vårt Åre - utsikten

Så här vackert var det en av eftermiddagarna förra veckan när vi var där.

Vårt Åre - utsikten

Det var så vackert att vi var tvungna att ge oss ut mitt i solnedgången för att föreviga det så mycket som möjligt.

Vårt Åre - utsikten

Här ser ni de andra husen på vår väg i Falken, Åre Björnen.

Vårt Åre - utsikten

Och så här vackert var det den där eftermiddagen när vi blickade ut över Åresjön. De färgerna alltså!

Vårt Åre - utsikten

Ni som känner mig och följer mig vet att jag älskar att springa uppför det där berget i Björnen. Gör man det eller promenerar upp kan man få njuta av denna vackra vy.

Vårt Åre - skidåkning i Björnen

Nära intill huset finns en ski in ski out, vilket betyder att man kan ta sig till liftsystemet utan bil eller en längre promenad. Nere i Björnen-området hålls det med skidskola för barn i alla åldrar. Vi var super nöjda med skidskolorna barnen gick i nu senast.

Vårt Åre - skidåkning i Björnen

Vårt Åre - skidåkning i Björnen

Från Björnens liftsystem går det att ta sig bort till liftarna och backarna närmare Åre by och det finns egentligen inga som helst begränsningar i vad du kan åka i för backar. Sådan härlig frihetskänsla detta är!

Vårt Åre

Till Åre by är det närmare en mil och det tar ungefär tio minuter att åka dit med bil. Har man inte tillgång till bil går det skidbussar regelbundet mellan Björnen och Åre.

Julafton i Åre

Som vi älskar att vara här i vår Åre-lägenhet. Här kommer några fler bilder från hur det ser ut inne i lägenheten i juletid.

Julafton i Åre

Julafton i Åre

Julafton i Åre

Det finns totalt plats för tio personer, som ryms i tre olika sovrum och ett loft. Utöver det finns det kök med matplats, vardagsrum, två toaletter, en bastu, torkskåp och utomhusförråd för skidorna. Du har allt du behöver för att få en härlig skidvecka tillsammans med familj och/eller vänner, helt enkelt!

Jag avslutar med några bilder från lägenheten i sommartid:

middag i Björnen, Åre

Åre Björnen utsikt

Åre Björnen balkong

Som sagt, om du eller någon du känner är intresserad av att hyra denna lägenhet under vecka 3 2020, hör av dig till mig. Då kan du få se fler bilder och få mer information om boendet.

Hade jag kunnat hade jag gärna varit där själv då!

Lämna en kommentar

Annons
Annons