Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vårtecken i januari

Vårtecken i januari

För exakt ett år sedan såg det ut så här hemma hos oss. Det var fullt med gnistrande snö utomhus, vi åkte pulka och skridskor samt promenerade i en snörik skog. Så här i slutet av januari är det ju så det ska vara, men i år har vi något helt annat. När jag gick en runda i vår trädgård igår hittade jag hur många vårtecken som helst – jätte konstigt att hitta dessa mitt i det som ska föreställa vinter.

Vårtecken i januari

Denna fina, lilla styvmorsviol kom upp vid vår farstukvist för några veckor sedan och den kämpar fortfarande på. Normalt sett kommer den upp tidig vår, men i år dök den visst upp ca tre månader tidigare än så…

Vårtecken i januari

Vi har låtit krukan med murgröna vara kvar i cykelkorgen på den gamla cykel som vi har stående som en prydnad intill huset. Just i år fungerade det uppenbarligen bra att låta den vara kvar där då den fortfarande växer på fint i den milda vintern.

Vårtecken i januari

Vårtecken i januari

Överallt på trädgårdens alla buskar hittar jag knoppar eller blommor från förra säsongen, som ännu inte har vissnat helt eller fallit av. Det känns så konstigt att det ser ut så här i januari, att det kvittrar från fåglarna i skogen och att jag kan gå runt i bara jacka utan att frysa. Allt det här vill jag gärna ha när det är mars-april, men inte nu.

Men eftersom vi inte kan påverka vädret är det ingen idé att lägga större energi på detta. Jag kan ju ändå inte göra någonting åt det. Så istället njuter jag av den lilla, fina styvmorsviol vid vår dörr och lyssnar in det kvitter som fåglarna bjuder på. Och så hoppas jag att vi får njuta av några härliga snörika vinterdagar framöver innan det blir vår på riktigt.

Lämna en kommentar

Annons
Annons