Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

20 saker du (kanske) inte visste om mig

Karin Axelsson höst

Varje vecka är ni ett gäng nya läsare som kommer in hit och jag är så glad för varenda en av er som hittar hit och såklart också för er som väljer att återkomma vecka efter vecka. Några av er känner mig ganska så bra vid det här laget, men jag tänkte ändå försöka mig på att dela med mig av en lista med 20 saker som ni (kanske) ändå inte visste om mig. Inspirerad av min namne och bloggkompis Karin, som gjorde en sådan lista häromdagen kör jag nu igång!

20 saker du (kanske) inte visste om mig

 1. Jag föddes i Nykvarn utanför Södertälje och bodde där mina första två år av livet. Sedan valde mina föräldrar att flytta med mig och med min syster till norr om Stockholm. Och där har jag blivit kvar!
 2. När jag gick i lågstadiet var jag mattanternas favorit. Detta för att jag gladeligen åt mycket av skolbespisningens mat. Jag var matglad redan då, helt enkelt!
 3. Inför mellanstadiet ansökte jag till Adolf Fredriks musikklasser, men blev inte antagen. Jag tror tyvärr att jag hade väldigt dålig självinsikt i hur pass bra sångröst jag hade. Men jag minns inte heller att jag blev speciellt besviken över att jag inte kom in…
 4. Jag hade en period i 12-årsåldern när jag betedde mig som en “tuff” pojke. Jag klippte håret kort (alltså riktigt kort), gick runt och spottade på marken och ville att alla skulle kalla mig för Svenne istället för Karin.
 5. Idag har jag inte så många smeknamn. Inte mer än att min ena moster kallar mig för Kajsa och min syster kallar mig för Pippi.
 6. I högstadiet färgade jag håret kolsvart och gick klädd med kläder i grunge-stil.Karin tränar under körsbärsträden
 7. Jag är uppvuxen i en frikyrkofamilj och jag tror fortfarande på Gud.
 8. På gymnasiet gick jag programmet Estetisk Konst- och Formgivning. Jag fick då verkligen utlopp för min kreativa ådra och jag kan verkligen sakna lektionerna i akvarellmålning, kroki och foto.
 9. När jag tog studenten fick jag cykla hem på en tandemcykel med min pappa. Typiskt mina föräldrar att hitta på en sådan sak! 😉
 10. Efter gymnasiet bodde jag ett år i Tyskland och jobbade som au-pair där. Jag minns ännu hur ofta jag grät av hemlängtan på kvällarna i början av mitt år där. Idag är jag ytterst tacksam över att jag höll ut för året i Tyskland var verkligen nyttigt för mig och fick mig att växa enormt som människa.
  Karin Axelsson chins
 11. Det var i högstadiet som jag fick upp ögonen för träning och det fantastiska med att röra på sig. Jag spenderade timmar varje vecka i det lokala gymmet och på gruppträningsklasserna där. Tyckte det var helt fantastiskt och är så glad över att jag hittade till träningen så pass tidigt i livet.
 12. I mina yngre år var jag en riktig partyprinsessa. Det kan man knappt tro nu när jag de allra flesta av gånger föredrar en lugn kväll hemma med familj och/eller vänner.
 13. Jag klarar mig inte utan kaffe. Det är verkligen livets dryck för mig och om jag inte dricker mitt morgonkaffe får jag ont i huvudet.
 14. Jag fullkomligt ÄLSKAR lakritsfudge!
 15. Jag tycker att det är hur kul som helst med Melodifestivalen och tillsammans med min 5-åring följer vi det slaviskt nu hemma på lördagkvällarna. Vi båda är super glada över att vi har biljetter till genrepet av finalen i början av mars. Tack syster för det!
 16. Ett av mina favoritämnen i skolan var matematik. Är fortfarande riktigt bra på det och gillar kluriga uträkningar.Karin Axelsson nyklippt i håretKarin Axelsson nyklippt i håret
 17. Det jobbigaste, värsta och hemskaste jag har varit med om var när min mamma dog. Det är över fem år sedan nu, men sorgen efter henne lever kvar.
 18. Jag går till frisören alldeles för sällan. Igår kväll var jag dock där och fräschade till håret. Jag har nu bestämt mig för att detta ska bli en bestående rutin och att jag inte låter det dröja för länge till nästa frisörbesök.
 19. Jag är en känslomänniska av rang och har både nära till skratt och gråt. Senast jag grät var imorse…
 20. Jag och maken drömmer om att en dag bo i ett hus vid havet. Den drömmen ska bli verklighet en vacker dag!

Det var 20 saker om mig. Nu är det din tur! Du kanske inte behöver berätta 20 saker, men berätta gärna något om dig som jag (antagligen) inte vet. Kom igen, jag är ju super nyfiken på alla er som läser här!

2 kommentarer

 1. Haha, skrattade o log åt det mesta, tills jag kom till att din mamma också är borta… Min mamma somnade in för snart 7år sen o det konstiga är ju hur saknaden ändras o hur mkt man glömmer negativa saker o bara kommer i håg dom positiva… <3 I alla fall är det så för mig, jag stod inte min mamma jättenära men pratade med henne minst varje dag osv o tänker ofta på vad barnen har saknat.

  1. Kul att det mesta var roligt i min lista!
   Håller med om att sorgen och saknaden ändras med tiden. För mig är det jobbigast att mina barn aldrig fick uppleva sin mormor. Men å andra sidan är jag glad över att de har morfar, farmor och farfar istället!

   Ta hand om dig!

Lämna en kommentar

Annons
Annons