Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Det godaste med ägg – mina absoluta äggfavoriter

Ägg och avokadomacka

Min syster brukar reta mig för att jag älskar ägg så mycket och äter det så ofta. Hon gör det såklart med kärlek, men hon har verkligen rätt i att jag äter mycket ägg. Faktum är att om jag skulle vara tvungen att välja ett enda livsmedel att äta så skulle det vara just ägg. Det är så fantastiskt gott med ägg, det går att variera i all oändlighet och det innehåller så mycket bra näring. Jag älskar ägg!

Som för att hylla ägget lite extra bjuder jag här på mina allra godaste frukostar, mellanmål och maträtter med ägg. Hoppas att det kan inspirera!

Frukostar och maträtter med ägg

Först och främst vill jag nämna några maträtter med ägg som jag fullkomligt älskar, men som jag inte har några fina bilder på:

  • Omelett gjord på uppvispat ägg och stekt tillsammans med skinka/kalkon, rödlök och någon god ost. Salt och peppar på det och du har en himmelsk frukost eller lättlunch!
  • Äggröra är en annan favorit. Jag gör den helst själv och har egentligen bara ägg, salt och peppar, stekt i smör. Då blir äggröran som godast.
  • Stekt ägg kan jag äta till allt, typ. Allra godast är stekt ägg i en hamburgare, på smörgås, till en pyttipanna eller tillsammans med en pasta pesto. Åh!!
  • Kokt ägg äter jag till frukost varje vardag och jag tröttnar aldrig. Det är dessutom så praktiskt att ha ett par kokta ägg med sig vart man än går.

Här kommer nu ägginspiration i bildformat:

Ägg och avokadomacka till frukost

Det här kallar jag drömmig frukost: Ägg- och avokadomacka med kaffe och fil med bovetecrunch och nektarin.

Ägg och avokadomacka

En annan variant på god smörgås är denna med stekt ägg och avokado. Visst blir det fint när man gör hjärtan av brödet? En sådan här frukost kanske du ska bjuda på när det är Alla Hjärtans Dag på fredag?!

stekt ägg på macka

Jag älskar som sagt stekt ägg och kan äta det på min smörgås varje dag. Det är fint att strö sesamfrön på smörgåsen.

När vi är inne på ämnet ägg måste jag också nämna den godaste äggbaserade maträtten som finns, nämligen pannkakan. Här kommer härlig pannkaks- och plättinspiration:

Bananpannkaka med nutella

Bananpannkakor av litet format med nyttig nutella och hallon

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Bananpannkaka med banan och jordnötter

Bananpannkaka med banan och jordnötter

Bananplättar med äppelkompott

Bananplättar med äppelkompott

Plättar med blåbärskvarg

Plättar med blåbär – Åh, den här bilden och det här minnet är så mycket sommar för mig. Längtar så tills vi sitter där i syrénbersån vid den blommande jasminebusken och äter frukost, lunch och middag igen!

fiberrik och nyttig ugnspannkaka recept

Sist ut av dagens underbara äggmaträtter är min fiberrika och nyttiga ugnspannkaka med äpple och keso. Även den så galet god!

Håller du också med om att ägg är fantastiskt?!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons