Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Jumping Jacks på 31 sekunder – #Uppochhoppa2020

Uppochhoppa2020 - Jumping Jacks på 31 sekunder

Har ni sett den underbara utmaning som Generation Pep uppmanar oss till att göra? För att främja mer rörelse bland såväl unga som gamla vill de att vi utmanar oss själva i att hoppa så många Jumping Jacks som möjligt på 31 sekunder. Jag älskar att gå in i hashtaggen #Uppochhoppa2020 på Instagram och se vad olika personer har lagt upp.

Där finns exempel på både kända och okända personer, gamla som unga och friska som sjuka som tar sig an utmaningen och försöker få till så många Jumping Jacks som möjligt på denna dryga halvminut. Alla gör det utifrån sina förutsättningar och vilken underbar rörelseglädje det skapar!

Uppochhoppa2020 - Jumping Jacks på 31 sekunder

Igår testade jag och familjen oss i denna utmaning. Barnen hade lite olika tekniker och det hade jag och mannen också. Vi gick alla seriöst in för det och lyckades med olika många. Tänk att man faktiskt kan bli svettig och flåsigt på bara 31 sekunder – det är bra betyg det!

När jag gjorde utmaningen med familjen klarade jag så många som 60 stycken på 31 sekunder. Har sett Carolina Klüft klara 73 och det vore coolt om jag lyckades med det. Men annars är jag nöjd med mina 60.

Kolla in filmen här ovan när jag får till en 57-58 stycken. Ni som känner mig förstår nog att jag kommer satsa på att klara fler än 60 framöver, men detta är en bra början.

Uppochhoppa2020 - Jumping Jacks på 31 sekunder
Uppochhoppa2020 - Jumping Jacks på 31 sekunder

Att röra på sig tillsammans med familjen eller med vänner är helt klart det bästa jag vet. Alla kan vara med och alla kan kämpa utifrån sina egna förutsättningar. Just därför och för att den inte tar någon tid i anspråk alls gör att jag verkligen gillar utmaningen Upp och Hoppa Sverige från Generation Pep. Den samlar många till ett syfte och vi får massor med rörelseglädje på köpet.

Läs mer om kampanjen och utmaningen här. Om du inte har testat den själv ännu måste du göra det!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons