Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Löpning i tystnad

Löpning till Lejondalssjön

I fredags när jag lade upp inlägget om Veckans Bästa befann jag mig på ett nattåg, på väg till Varberg. Jag och min syster var där i fredags i samband med att min morbror begravdes. Så sorgligt och samtidigt så fint det var. Det var fint att få ta avsked på riktigt av honom och att få vara nära släkten i denna stund. Men oj, vad jag var urlakad och tömd på energi när jag kom hem sent på fredagen!

Jag och syster hade knappt sovit en blund på tåget natten till fredagen och hela dagen var sedan fylld med många tårar och mycket känslor. Att komma hem till familjen sent på fredagen var fantastiskt skönt och välbehövligt. Det var också bra att vi sedan hade en helg utan så många måsten eller betungande aktiviteter. Jag hade behov av att ladda upp mina batterier igen, helt enkelt.

Löpning till Lejondalssjön

Jag sov närmare elva timmar natten till lördagen. Snacka om att behöva ta igen sömn! Men så skönt det var att komma upp utsövd på lördag förmiddag, få dricka morgonkaffet i lugn och ro samt starta dagen mjukt. Vi hade en del praktiska bestyr på dagen och framåt eftermiddagen kände jag ett starkt sug att få springa en sväng och att få kommer ner till “vår” sjö. Sagt och gjort, jag sprang iväg på en runda.

Löpning till Lejondalssjön

Löpning i tystnad

Jag sprang i tystnad och det var verkligen precis vad jag behövde. Ingen podd och ingen musik. Det enda jag hörde var mina egna andetag och ljuden från naturen. När jag kom ner till sjön stod jag på klipporna där en bra stund och tog in det stilla och vackra.

Löpning till Lejondalssjön

Inför det här året har jag lovat mig själv att ge mig själv mer tid för reflektion. Jag behöver de där tysta, ensamma stunderna för att hämta kraft och energi, men också för att kunna tänka klart och få ro. Min löpning i lördags var just precis en sådan stund. Jag fick möjlighet att ladda upp batterierna igen, jag fick tänka mina tankar klart och jag kände en oerhörd tacksamhet inför livet.

Löpning till Lejondalssjön

Löpning i tystnad

Löpning i tystnad

Det är just kombinationen rörelse, frisk luft och naturupplevelser som hjälper mig att hitta till lugnet och energin igen. Jag som kvällen innan hade kommit hem som en urlakad disktrasa kände mig nu som en helt ny människa. Tänk, så fantastiskt!

Löpning i tystnad

Att vi får ha denna vackra plats så nära hemmet är också helt fantastiskt. Det här är min älskade bakgård som jag får komma till närhelst jag behöver. Så tacksam jag är över det!

Löpning i tystnad

2020 är året jag ger mig själv mer löpning i tystnad och sådana här stunder vid sjön. Det ger mig sådan sinnesro och sådan härlig energi att det verkar väldigt dumt att låta bli.

5 kommentarer

  1. Beklagar förlusten.

    Löpning i det tysta skulle jag behöva lära mig.. har så svårt att springa o bara lyssna på min egen andning. Däremot känns det som med åren kommer stunder i tystnaden att bli viktigare o viktigare..

    1. Jag kan också ha svårt för det ibland, men just denna gång uppskattade jag löpningen i tystnad MYCKET!

      Det behöver ju inte vara just löpning man gör i tystnad, utan en stund med kaffekoppen eller en promenad i tystnad kan vara lika välgörande.

Lämna en kommentar

Annons
Annons