Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mitt bästa tips inför Semmeldagen 2020

Semmelgröt recept

Tisdagen den 25 februari är det Semmeldagen 2020 – en dag som många av oss älskar och ser fram emot. Jag själv är inte så förtjust i den klassiska semlan, men jag har några andra semmelrecept som jag fullkomligt älskar. Bland dessa hör min semmelpannkaka, min semmelchia och den galet ljuvliga semmelgröten.

Semmelgröt recept

Det är super tydligt för mig att det är många av er som vill hitta ett recept på Semmelgröt. De senaste veckorna har runt 1500 av er hittat till just mitt recept på Semmelgröt, det som ni hittar via länken. Därför vill jag lyfta just denna ljuvliga gröt lite extra i detta inlägg.

Semmelgröt recept

Tänk dig en len och varm havregrynsgröt med mycket smak av kardemumma. Tänk dig att du toppar den med ett mandelsmör med god sälta och knapriga mandelspån, som är precis lagom rostade och äter detta med en varm och skummad mjölk. Smaken av mandel och kardemumma gör sig så bra i detta sammanhang och denna Semmelgröt är därmed en av de godare grötarna jag vet.

semmelgröt recept

Om du bor i Stockholm vill jag tipsa om den ljuvliga Semmelgröt som just nu finns på Pom & Flora. Annars är gröten enkel att göra själv. Gör den gärna redan nu för denna gröt går ypperligt bra att äta även på andra dagar än just bara på Fettisdagen.

4 kommentarer

  1. Du är verkligen elak… Lägger upp två inlägg med goa grejer när det faktiskt verkar som jag har lyckats krydda influensa med hemsk hosta men en släng av magsjuka… kanske ska man kalla det tur?

Lämna en kommentar

Annons
Annons