Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Presslunch med Frebacos nya havreris och Paul Svensson

Presslunch med Frebaco Havreris

Det är inte alla pressluncher jag får en inbjudan till som jag hinner att gå på, men jag är väldigt glad över att jag hann gå på denna med Fazer, Frebaco och grymma kocken Paul Svensson förra veckan. Så fint de hade ordnat det där och så fantastisk god lunch det var!

Presslunch med Frebaco Havreris och Paul Svensson

Anledningen till presslunchen var den nya produkten Frebaco Havreris, som finns ute i handeln nu. Wow, vilken fantastisk produkt, som både är hälsosam, närodlad, väldigt god, snabblagad samt går att variera mycket i hur man tillagar den.

Här bjuder jag på ett gäng bilder från presslunchen med Havreris på menyn!

Presslunch med Frebaco Havreris

Presslunch med Frebaco Havreris

Solen strålade utomhus när vi klev in i lokalen där presslunchen hölls. Borden var så vackert dukade md buketter av sommarblommor och havre. Det flödade över av sommarkänslor och stämningen var på topp.

Presslunch med Frebaco Havreris

Paul Svensson hade tagit fram en 3-rättersmeny med havreris som en genomgående ingrediens. Vi slog och ner, förväntansfulla.

Presslunch med Frebaco Havreris

Förutom att vara en utomordentlig kock känns det som att Paul är en genomgod och väldigt kompetent människa. Han introducerade menyn för oss innan det var dags att bli serverade förrätten.

Presslunch med Frebaco Havreris

Förrätt

Sushi på svenska – Havreris, gari på kålrot, svensk soya, svensk wasabi (gröna ärtor och lite pepparrot), confiterad pumpa

Alltså, det här måste jag göra hemma! Mina barn som älskar sushi och att istället göra den på svenskt vis är ju genialiskt! En väldigt klimatsmart sushi, som är mycket mer näringsrik än originalet.

Presslunch med Frebaco Havreris

Presslunch med Frebaco Havreris

Varmrätt

Kåldolme 2020 – Kåldolme på havreris, söt-syrlig havresås

Om förrätten var god så var varmrätten helt magisk. Jag och de jag satt med vid bordet gav till glada tillrop för denna kåldolme var verkligen så god. Paul hade tillagat havreriset tillsammans med en vegofärs och umamibuljong och gjort kåldolmar med vitkål av. Så galet gott!

Efter denna ljuvliga smakupplevelse var jag tvungen att gå och missade därför efterrätten.

Presslunch med Frebaco Havreris - Foto: EK PR & Kommunikation

Här ser ni mig sitta och prata med Fazers kommunikationschef Christine Kullgren. Den och de foton som följer är tagna av PR-byrån Ek PR & Kommunikation. Kolla in de fina bilderna och känn in den härliga stämningen!

Presslunch med Frebaco Havreris - Foto: EK PR & Kommunikation

Presslunch med Frebaco Havreris - Foto: EK PR & Kommunikation

Presslunch med Frebaco Havreris - Foto: EK PR & Kommunikation

Presslunch med Frebaco Havreris - Foto: EK PR & Kommunikation

Jag är väldigt sugen på att både göra den svenska sushin och kåldolmen själv. Kanske blir det redan till helgen?!

Presslunch med Frebaco Havreris - Foto: EK PR & Kommunikation

Detta Havreris finns alltså ute i butik nu. Det är ett svenskt, närodlat och klimatsmart alternativ till vitt ris och med bara en sjättedel klimatpåverkan* jämfört med ris från Thailand. Havreriset består av hela havrekärnor som ångbehandlats och polerats för att nå den korta koktiden på 13 minuter. Processen är skonsam och gör att Havreriset behåller havrekärnans näringsinnehåll.

*Källa: Rise klimatdatabas för livsmedel v 1.5.

Lämna en kommentar

Annons
Annons