Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Sigtuna Stadshotell – mitt favorithotell!

I sommar är det 12 år sedan jag och mannen gifte oss. Vi gjorde det i Maria kyrka i Sigtuna och hade sedan bröllopsfesten i den lilla staden. Sigtuna har och kommer alltid betyda något alldeles särskilt för oss. Vår bröllopsnatt tillbringade vi på Sigtuna Stadshotell, detta charmiga och fina hotell med anor från 1909.

I samband med att mannen fyllde år förra veckan överraskade jag och barnen honom med en övernattning på just Sigtuna Stadshotell. Vi tog in där i fredags kväll efter jobbet och checkade ut igen dagen efter. Detta lilla äventyr var värdefullt och mysigt för hela familjen. Om du inte har upplevt Sigtuna och Sigtuna stadshotell kan jag verkligen rekommendera det. Här berättar jag mer om varför!

Sigtuna Stadshotell

Sigtuna Stadshotell – en riktig pärla

När vi kom dit i fredags var det mörkt ute och hotellets vita fasad lyste upp så fint i mörkret. Vi checkade in och hängde en stund på rummet innan vi gick ut på byn igen för att äta middag på Farbror Blå, en restaurang precis i stadskärnan, på torget.

Sigtuna Stadshotell

Sedan vi bodde på Sigtuna Stadshotell för första gången för 12 år sedan har jag älskat det hotellet. Varenda detalj, från badrumskranar till blomsterdekorationer är så fina. Det är verkligen en njutning att vistas där!

Sigtuna Stadshotell

När vi kom tillbaka till hotellet efter middagen kröp vi in i morgonrockar (i alla fall jag och Lillasyster gjorde det) och hängde i den stora dubbelsängen resten av kvällen. Mannen läste roliga historier, vi smaskade på snacks och kollade sedan på Talang på TV. 

Att bo på hotell är verkligen kvalitetstid för familjen. Vi blir tvungna att vara i samma rum och umgås på ett helt annat sätt än vi måste när vi är hemma. Bara det att ligga alla fyra i samma säng på kvällen är ju super mysigt!

Sigtuna Stadshotell

Sigtuna Stadshotell

Vi sov tungt och länge alla fyra i de sköna sängarna. Barnen hade fått varsin egen extrasäng intill varsitt fönster. På lördag morgonen vaknade vi upp av att det smattrade regn på fönsterglasen och vi skymtade en grå Mälaren bakom träden. Barnen var trötta och passade på att ta sovmorgon.

Sigtuna Stadshotell frukost

Det allra bästa med att bo på hotell är hotellfrukosten och den frukost som bjuds på Sigtuna Stadshotell är verkligen magisk. Den är fräsch och lyxig och det finns massor av gott att välja på. Jag älskade deras råsaft på spenat och äpple samt de ljuvliga saffranssconesen!

Sigtuna Stadshotell

Barnen var överlyckliga för att det fanns våfflor!

Sigtuna Stadshotell

Sigtuna Stadshotell

Vi satta en bra stund och njöt av frukosten i lugn och ro. Det var fint att blicka ut över Mälaren och se några löpare starta dagen med ett löppass längs med strandpromenaden.

Sigtuna Stadshotell

Sigtuna Stadshotell badrum

Som sagt, det finns fina detaljer överallt på Sigtuna Stadshotell. Skulle gärna ha ett likadana badrum hemma som de har.

Vi checkade ut strax efter frukost och kände oss fyllda av energi efter en natt där. Jag är själv väldigt nöjd med presenten till mannen och tacksam för att även jag och barnen fick njuta av den!

Maria kyrka Sigtuna

Maria kyrka Sigtuna

Innan vi åkte tillbaka hem igen gick vi in i Maria kyrka, i vilken vi alltså lovade varandra evig kärlek för snart 12 år sedan. Dottern har länge pratat om att hon vill gå in där och nu fick hon som hon ville. Maria kyrka är Sveriges äldsta tegelkyrka och ofantligt vacker, speciellt när man tittar upp i innertaket.

Vi fick en rundvisning där inne och kunde avsluta vårt Sigtunabesök på ett bra sätt. Nu längtar jag till våren och sommaren för då är Sigtuna en ännu trevligare stad att besöka.

Lämna en kommentar

Annons
Annons