Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Smörgås med äpple och nötter

Smörgås med äpple och nötter

Kombinationen äpple och nötter är fantastiskt god, tycker jag. Till denna frukostsmörgås kombinerar jag frukten med både jordnöt och pistagenöt. Dessutom är det mycket fröer i det bröd som jag använder, vilket gör kombinationen ännu godare. Här får du min söndagsfrukost i form av smörgås med äpple och nötter!

Smörgås med äpple och nötter

Smörgås med äpple och nötter

Smörgås med äpple och nötter – så här gör jag den:

  • ett par skivor av ett grovt fröbröd
  • jordnötssmör, ekologiskt och utan socker (Jag använde den från Kung Markatta)
  • ett halvt äpple
  • pistagenötter

Bred jordnötssmör på brödskivorna. Skölj och skiva äpplet i smala skivor. Lägg dem på brödskivorna. Ta bort skalet från pistagenötterna och hacka dem i mindre bitar. Strössla dem överst på dina smörgåsar.

Njut dina smörgåsar med en kopp kaffe eller te. Mums, så gott!

Smörgås med äpple och nötter

Smörgås med äpple och nötter

Som jag njuter av att ha mycket tid på morgonen, vilket jag hade igår när jag fixade denna frukost. Kanske att jag uppskattar det extra mycket eftersom tiden på morgonen när det är vardag är knapp. Då består min frukost av två kokta ägg, som jag äter i farten, eftersom jag inte har ro att sitta ner och äta. Det fungerar också. Jag blir mätt och får den energi jag behöver. Men att få sitta ner tillsammans med familjen för att äta frukost i lugn och ro är såklart härligast.

Smörgås med äpple och nötter

Smörgås med äpple och nötter

Håller ni med om att äpple och nötter passar bra ihop? Jag älskar verkligen den kombinationen!

Här kommer några fler tips på ljuvliga frukostar med äpple:

Smörgås med äpple och nötter

Samtliga av äpple-recepten ovan passar ypperligt att addera en klick jordnötssmör på. Så galet gott!

Lämna en kommentar

Annons
Annons