Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Varberg i mitt hjärta

Varberg kallbadhuset

Visst är det något visst med de platser och städer som man har varit mycket i som barn och har många fina minnen från? Dessa platser får liksom en särskild plats i hjärtat och när man återvänder till platsen gör man det med en extra härlig känsla. Varberg är en sådan plats för mig.

Under hela min uppväxt har jag spenderat mycket tid i Varberg, främst på somrarna, men också andra delar av året. Detta för att min mormor, morfar och andra släktingar bodde där. Jag och familjen åkte ofta dit och bodd oftast hemma hos mormor och morfar. Så många fina minnen jag har från stunder med dem vid och i havet, på torget och på Hästhagaberget.

Min moster, morbror och kusiner med familjer och också alltid bott där och gör fortfarande. I fredags förra veckan var jag och min syster där över dagen och det var fint att återse dem på denna magiska plats, som Varberg är för mig.

Varberg hotellfrukost

Varberg hotellfrukost

Efter en natt på tåg inledde vi vår fredag med en god frukost på Stadshotellet, precis intill Varbergs torg.

begravning

Anledningen till att vi var i Varberg var däremot inte rolig. Min morbror Bertil hade gått bort några veckor tidigare och nu var vi där för hans begravning. Det var en fin och samtidigt otroligt sorglig stund att samlas i kyrkan för att ta farväl av honom. Det fina var att få göra detta tillsammans med nära och kära, men såklart är saknaden efter morbror stor.

Min morbror älskade också Varberg och jag förstår honom verkligen.

Varberg strandpromenaden

Varberg – alltid i mitt hjärta

Jag och syster hann med en promenad längs med stranden innan vi åkte tillbaka hem på fredag eftermiddagen. Tänk att det kan känna så vårlikt i februari! Solen strålade, vårlökarna blommade och havet var så där magiskt blått!

När vi gick där pratade vi om alla fina stunder vi har haft i denna västkuststad. Senast jag var i Varberg var i somras tillsammans med familjen. Vi gjorde en dagsutflykt till Varberg en av de dagar när vi bodde med husvagnen i Ugglarp.

Den sommardagen var en mulen och lite kylig sådan. Men Varberg är alltid fint oavsett. Här kommer ett gäng bilder från vår dag i Varberg i somras:

Varberg

Varberg

Kallbadhuset är så vackert där vid strandkanten och det är fint att stå på bryggan till det och blicka ut över fästningen.

Varberg

Varberg

Varberg

Nyponrosor är Varberg för mig. De vackra buskarna finns lite överallt, på stränderna och inne i stan.

Varberg

Varberg

När man är i Varberg måste man besöka fästningen. Så är det bara!

Det finns mycket att se och utforska inne i fästningen, men häftigast är att stå högt upp på den och blicka ut över staden.

Varberg

Varberg

Varberg

Varberg

Varberg

Varberg

Vi stod där uppe en bra stund och njöt senast när vi var där.

Varberg

På väg ner från fästningen passerar man söta små hus, som säkert har funnits där hur länge som helst.

Varberg lunch

Det går att tipsa om massor av lunchställen i Varberg, men får ta det i ett annat inlägg. I somras när vi var där åt vi denna lunch inne i stadskärnan.

Läjet / Träslövsläge

När man är i Varberg och om man har möjlighet måste man besöka Träslövsläge, eller Läjet som det kallas. Vi brukar alltid åka dit när vi är i Varberg och det gjorde vi i somras också.

Läjet / Träslövsläge

Läjet / Träslövsläge

Jag älskar att gå runt i Läjet och kolla in fiskebåtarna!

Läjet / Träslövsläge

Läjet / Träslövsläge

När man är i Läjet måste man också köpa den ljuvligt goda Läjet-glassen från Tre Toppar. Helt klart den bästa glassen!

Ja, det var lite om mitt älskade Varberg med omnejd. Vill du läsa mer om Varberg på sommaren hittar du ett inlägg om det via länken. Det skrev jag för fyra år sedan när vi precis hade njutit av Varberg-livet i flera dagar.

Lämna en kommentar

Annons
Annons