Igår var det tydligen bananens dag. Det finns minsann en dag för nästan varenda frukt, bakverk och maträtt, men inte mig emot. Bananer äter jag dock gärna varje dag – året om.
Den enda gången som jag inte gillar banan som varm i maträtter som Flygande Jakob eller grillad tillsammans med choklad eller glass. Bortsett från det älskar jag banan till det mesta och kanske allra mest älskar jag att äta banan till min frukost
Den här morgonen kommer jag inleda min dag genom att äta banan tillsammans med keso. Och i helgen åt jag och barnen rostat fröbröd med jordnötssmör, banan och äpple. Åh, det är nog faktiskt min favoritfrukost alla kategorier!
Den söta bananen tillsammans med det salta jordnötssmöret gör sig så bra på frasigt bröd. Om du inte har testat ännu så måste du göra det!
Grattis bananen på Bananens dag så här en dag i efterskott! Jag har hyllat bananen många gånger förr. Här hittar du ett härligt inlägg med massor av banan-inspiration. Och missa inte mitt ljuvliga sockerfria bananbröd.