Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En söndag helt i min smak

Frösådd i växthuset

I coronatider som denna tror jag starkt på att vi behöver våra andningshål mer än någonsin. Med detta menar jag saker vi gör som får oss att koppla bort omvärlden. Min gårdag och söndag var en sådan dag när jag ägnade mig i stort sett bara åt sådant som jag mår bra av och som fick mig att vara i nuet. Jag glömde till och med bort att vi faktiskt har en stor kris i vår värld just nu, ett tecken på att min hjärna fick lugn, ro och avkoppling för en stund. Så skönt och välbehövligt!

Frösådd i växthuset

Söndagen inleddes med att jag och 5-åringen gav oss ut i trädgården och in i växthuset. Solen sken och gjorde att det var så pass varmt inne i växthuset att vi inte behövde ha på oss våra jackor.

Frösådd i växthuset

Frösådd i växthuset

Vi ställde ut alla små krukor vi kunde hitta och fyllde dem med jord. Sedan planterade vi små, små tomatfrön i jorden, vattnade och täckte dem med plast.

Stunden i växthuset med henne var så mysig och skön. Vi gjorde någonting praktiskt tillsammans och hon var minst lika engagerad som jag.

Frösådd i växthuset

Hon hjälpte mig med att sopa efteråt, men när hon hörde grannflickorna från trädgården intill sprang hon dit istället för att leka med dem. Jag avslutade projektet frösådd av tomater och passade på att vara ute och promenera i området medan hon lekte med kompisarna.

Fysisk aktivitet utomhus är också en aktivitet som är viktigare än någonsin i dessa tider.

När mannen och sonen hade kommit hem och vi alla hade ätit lunch ägnade jag mig åt ännu en aktivitet som får mig att må bra mentalt, nämligen att baka.

Dumlekakor

Det blev ett gäng Dumle-kakor…

Hallongrottor

… och ett gäng hallongrottor. Gissa om vi alla njöt av ett gott eftermiddagsfika sedan?!

För mig betyder de här små sakerna så mycket. Att få påta i trädgården, så frön i små krukor, ta en promenad eller löptur i skogen eller att baka något gott – allt det får mig att må bra och hjälper mig att koppla bort nyhetsbruset för en stund. Det ger mig små andningshål, som nu mer än någonsin är så välbehövliga.

Hoppas att även du har fått tanka upp med bra energi denna helg och att du har små egna knep för att fylla på med bra energi även under veckan!

Lämna en kommentar

Annons
Annons