Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Glöm inte bort vardagsglittret!

Träning i trädgården i underställ

Nu om någonsin är det där vardagsglittret så viktigt att prioritera och få in i de dagliga rutinerna. Det är många av oss som under rådande omständigheter har färre sociala kontakter just nu och kan känna sig nedslagna av det. Se då till att få in desto mer vardagsglitter i ditt liv!

Vad menar jag med vardagsglitter? För dig som inte kommer ihåg skrev jag ett inlägg om det i höstas: om vad vardagsglitter betyder för mig och vad jag gör för att skapa mig mitt egna vardagsglitter.

Träning i trädgården i underställ

Så vad gör jag nu i dessa dagar för att skapa mig vardagsglitter? Jo, detta:

 • Jag börjar varje dag med någon form av träning eller rörelse som jag tycker är rolig och lustfylld.
 • Jag ser till att få så mycket frisk luft och motion som möjligt under dagen. Just nu tycker jag att det är härligt att leta vårtecken medan jag är ute på promenad.
 • Jag hänger med mina barn och försöker sätta mig in i deras lilla värld där allt är så enkelt och okomplicerat.
 • I helgen ska jag fröså tomater och leta tussilago att förgylla vårt köksbord med. Ett vardagsglitter att se fram emot!

Just denna onsdag började jag med lätt jogg och ett kortare styrkepass i trädgården, i och vid vårt utegym. Att göra knäböj i lätt duggregn är vardagsglitter för mig!

Se till att skapa ditt vardagsglitter – varje dag – du också! Stor kram!

2 kommentarer

 1. Så viktigt!! med vardagsglittet!!

  Hur har ni det där uppe, läste precis en annan blogg o inser att trots att vi bor i samma land är det väldigt olika land vi lever i.
  Här nere börjar resturangerna få det tufft, men i affären är det lika mkt folk som vanligt. Här på mitt jobb har till o med antalet privatpersoner som vill ha jobb gjorda ökat. Vi kör snart stopp mot tex Volvo för att många har sjukskrivit sig på golvet.. Barnens innebandy matcher o träningar är inställda vilket känns tråkigt, speciellt för dom som inte har nån utesport, försök få en 16åring att gå ut o springa utan hot.. 🙂 VI har en skidresa bokad näst nästa vecka o det känns som den hänger lite i luften men vi bokar inte av än.. Har strukturerat upp om även grundskolan stänger så barnen inte behöver vara själva hemma hela dagarna. Men våren är på antågande o just nu lyser solen…

  1. Visst är det viktigt!
   Det är mycket som är annorlunda här också. Väldigt många har stängt sina kontor och jobbar hemifrån, så även vi. Det är rekommendationen i Stockholm om man kan. Det är tomt på skafferivaror och toapapper i vissa butiker (var det i måndags i alla fall). De gamla går inte ut. Vi har barnen hemma denna vecka då lilla syster är sjuk och vi är rädda för att brorsan då kan bära på smitta.
   Det börjar kännas lite som att leva i karantän, men det kommer gå över. Det är så man får tänka!

   Hoppas att det löser sig med er skidresa!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons