Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Klassiska scones – recept på godaste frukostbrödet

Klassiska scones recept

I söndags gjorde jag scones till frukost. Jag gjorde helt vanliga, klassiska scones och när vi en stund senare njöt av dem till frukosten undrade jag varför jag inte bakar scones oftare. Jag menar, det är ju så galet enkelt, går så galet snabbt och är så fantastiskt gott!

Här får du receptet på de scones jag gjorde.

Klassiska scones recept

Klassiska scones – recept

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en uns av salt
  • 50 gram smör
  • 2 dl mjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av i ugnen 10-12 minuter.

Klassiska scones recept

Jag dukade fram smör, marmelad och ost och sedan njöt vi fullt ut. Dessa klassiska tillbehör till sconesen tycker jag gör sig allra bäst till dem. Marmeladen kommer från StDalfour och innehåller bara naturlig sötning från frukt och bär. Och osten är en härligt krämig gräddost. Mums alltså!

Klassiska scones recept

Klassiska scones recept

Varma, nybakade scones – det är svårslaget!

Klassiska scones recept

Jag är ju en kaffedrickare av rang, men när jag äter scones dricker jag hellre te. Älskar detta te från PUKKA med smak av lakrits och kanel. Det passade ypperligt bra tillsammans med våra nybakade klassiska scones.

Jag har skrivit om scones förr. Här får du länkar till ett gäng andra recept på scones:

Lämna en kommentar

Annons
Annons