Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Skogen – en plats för reflektion och egentid med dottern

Skogen - reflektion och egentid

Ni minns kanske vad jag i slutet av förra året definierade som saker jag behöver mer av 2020? Om inte så var det dels reflektion för egen del och dels mer egentid med respektive barn. Här kan du läsa mer om vad jag behöver mer av 2020.

Hur har det gått dessa årets första två månader då? Jo, jag tycker att det är gått bra!

När det kommer till mig själv och stunder på egen hand för reflektion har jag fått in dem på ett naturligt sätt i mina veckor. Ofta tar jag mig denna tid för reflektion i samband med att jag går en extra promenad på 15-20 minuter eller så passar jag på i samband med att jag nattar ett av barnen. Jag brukar ligga kvar tills barnet har somnat eller i alla fall nästan har somnat och det blir åtminstone en kvarts tid att ligga stilla, tyst och tänka. Värdefullt och skönt!

Egentid med respektive barn skulle jag fortfarande göra mer av, men jämför jag med har det har varit tidigare så har jag mer av sådan tid nu, vilket är super värdefullt. Speciellt tillsammans med dottern har det blivit en hel del egentid på sistone. I det här inlägget tänkte jag berätta av en liten stund med egentid med henne som jag hade nu i helgen.

Skogen - reflektion och egentid

Skogen – en plats för reflektion och egentid med barnet

När vi i lördags var ute på trädgården hela familjen föreslog plötsligt dottern att vi skulle gå en promenad i skogen. De andra två var kvar på tomten medan hon och jag gick en kortare runda i vår skog.

Hon fick styra vart vi skulle gå och hon ledde mig på en stig och bort mot ett berg. För henne var det nog en stor sak att lyckas bestiga detta berg och hon pratade glatt om vår utflykt medan vi traskade uppåt.

Skogen - reflektion och egentid

Berget gick ganska snabbt att bestiga och vips var vi uppe på toppen och hade denna utsikt att njuta av.

Skogen - reflektion och egentid

Som ni ser var hon stolt och nöjd över dagens bergsbestigning och strax därefter fortsatte vi vår promenad en bit längre bort i skogen.

Jag tror så starkt på att barnen behöver få stunder av egentid med vardera förälder. När hon och jag gick där i skogen fick hon fullt fokus och ingen konkurrens från brodern. Hon fick bestämma vägen och jag märkte hur hon njöt.

Vi var inte borta någon lång stund, men det räckte för att vi skulle få uppleva vårt egna lilla äventyr för en stund.

Karin Axelsson i skogen

Tänk vad ljuvlig skogen är och hur tacksam jag är för att ha den nära. Det är också den som ger mig de där stunderna av värdefull reflektion i samband med att jag går egna rundor i den. När jag går i den tillsammans med mannen ger den mig fina stunder med honom. Och när blåbärssäsongen kommer brukar det vara min och sonens grej att gå in i den tillsammans för blåbärsplock.

Skogen – det är min bästa plats för reflektion och värdefull egentid med familjen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons