Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En skogspromenad – Det bästa för både barnen och mig

Skogsutflykt med barn

Vi hade haft en lite turbulent morgon, jag och barnen, imorse. Ni vet, syskonbråk och lite tjat från mamman om att nu måste vi gå ut och få luft. När vi så hade fått i oss frukost och borstat tänderna var det så skönt att komma ut i den kyliga och soliga luften.

Dagens skogspromenad

Det var som att tjafset från morgonen rann av oss och vi gick med glada steg in i skogen. Sonen hade en ryggsäck med dricka på sig och vi fick med oss grannflickan på en promenad in i det gröna.

Skogsutflykt med barn

Det är inte alltid våra barn är pepp på att gå i skogen, men den här gången var de det. Tror att det var för att sonen fick leda oss vart vi skulle och alla barnen tyckte att det var lite av ett äventyr att gå där med vetskapen att vi skulle pausa på ett berg en stund senare.

Solen sken, vinden susade lätt i träden och vi stötte på en häst som också var ute på promenad. Vilken lycka hos flickorna när de träffade på hästen!

Skogsutflykt med barn

Sonen tog oss till ett litet berg och där drack vi vår juice. Mer än så behövdes inte för att de skulle vara nöjda med själva picknicken!

Skogsutflykt med barn

Skogsutflykt med barn

Tänk, jag tror nog att jag själv uppskattar den här typen av äventyr lika mycket som de. Jag behöver liksom inte mer än så här i livet. Att få vara tillsammans och få röra på sig i vacker natur – det är minsann det bästa jag vet!

Skogsutflykt med barn

En skål och sedan fortsatte vi på vår promenad.

Skogsutflykt med barn

Vi traskade på en bit till in i skogen innan vi vände hemåt igen. Äventyret fortsatte på så sätt att vi inte hela tiden gick på stigen utan gav oss in i terrängen också. Lite lagom avancerat för oss och det blev mer spännande så.

Tussilago

Mitt i leran inne i skogen fanns också dessa gula, vackra tussilago. Vi var såklart tvungna att plocka några, som nu förgyller vårt köksbord så fint.

Hurra för vårsol, skogspromenad och glada barn!

Lämna en kommentar

Annons
Annons