När vi var ute och åt på restaurang för ett tag sedan valde dottern Spagetti Carbonara. Det var första gången hon åt det och hon älskade det vid första tuggan. Sedan dess har hon frågat om vi inte kan laga Spagetti Carbonara hemma och i helgen gjorde jag det.
Det blev en krämigt god Spagetti Carbonara, som alla i familjen älskade. Så härligt att ha hittat ytterligare en maträtt som går snabbt att laga och som alla i familjen tycker om. Här kommer receptet!
Spagetti Carbonara – recept
4-6 portioner
- spaghetti
- 2 paket bacon
- 5-6 champinjoner
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven parmesanost
- salt och nymalen Tellicherry svartpeppar
Till servering:
- färsk persilja
- ruccola
- tomater
- ev. en äggula per portion (i min familj var det bara jag som ville ha det)
Gör så här:
Till servering: Det är gott med både tomat i klyftor och ruccolasallad till denna maträtt.
Servera med en extra äggula, strö över mer riven parmesanost och dra ytterligare några varv med pepparkvarnen. Klart!
Denna maträtt passar också ypperligt att ha med i matlåda och blir nästan ännu godare dagen efter när den har fått stå till sig lite. Detta kommer vi göra fler gånger hemma hos oss. Jag är säker på att jag har en dotter som vill det, om inte annat!