Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träning via Google Hangout

Yoga hemma - träning via Google Hangout

Det är fascinerande hur mycket nytt vi kommer på att göra i stunder när det inte finns lika många alternativ som vanligt. Jag och många med mig är vana vid att kunna gå till gym och träningsstudios normalt sett och tar det ofta för givet. Mina kollegor och jag är också vana vid att spela innebandy ihop på måndagar och att köra ett och annat träningspass ihop i ett av rummen på kontoret. Nu när inget av det där går blir vi, liksom många andra, tvungna att vara mer kreativa och hitta nya sätt att få till träning på.

En sak som en av mina kollegor gör så bra i dessa tider är att hon utmanar oss med en Rör på dig-övning varje dag. Det kan vara en övning som armhävningar, situps, utfall eller ryggresningar och utmaningen är att göra så många repetitioner som möjligt av den dagen innan klockan 16 den dagen. Perfekt att göra när man ändå behöver ta en bensträckare från allt stillasittande!

Träning via Google Hangout

Något som jag har dragit igång och kommer köra under de här veckorna när vi sitter i våra hemmakontor är träning via Google Hangout. På onsdagar vid lunchtid håller jag i ett yogapass och på fredagar samma tid kör jag ett tabatapass med fokus på styrka och puls. Passen är bara en halvtimme långa, men vi hinner med mycket på den halvtimmen: gemenskap, svett, rörelseglädje, teamkänsla och en välbehövlig paus från stillasittandet vid datorn.

Yoga hemma - träning via Google Hangout

Jag hade tidigare inte lett ett träningspass via videolänk, men det visade sig vara hur enkelt som helst.

Några saker att tänka på när du ska hålla ett träningspass via videomöte:

 • Börja med att välkomna alla och kolla att de har vad de behöver för att kunna utföra träningspasset. Gå igenom vad det är ni ska träna och hur länge ni kommer hålla på.
 • Be övriga att sätta sig på ljudlöst så att det inte blir störande ljud under träningspasset.
 • Rikta in din egen videkamera så att du syns bra medan du instruerar. Övriga får såklart göra hur de vill, om de vill synas via video eller inte.
 • Be om feedback efteråt så att du kan justera och finslipa om det behövs till kommande träningspass.
Yoga hemma - träning via Google Hangout
Yoga hemma - träning via Google Hangout

De här lunchpassen via videlänk blir verkligen ett så skönt och härligt avbrott i arbetsdagen och ger en rejäl boost till hela eftermiddagen. Testa tillsammans med några du med, om du inte redan har!

2 kommentarer

 1. Vilken smart idé!

  Och vilka snygga tights du har – varifrån kommer de?
  PS. Om jag först går in på bloggen och sedan uppdaterar/refreshar bloggen så brukar jag få upp nya inlägg!

  1. Visst är det!! Tack! Tightsen kommer från SOC, Stadium, men har några år på nacken.

   Vad bra att du kan se de nya inläggen så!

Lämna en kommentar

Annons
Annons