Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans bästa ♥

Corona drabbar många hårt och det är tufft för många just nu. Vi fortsätter att hålla oss hemma och undviker alla fysiska kontakter vi kan undvika. Men det finns ändå mycket som är positivt i denna tid. Här kommer veckans bästa!

Veckans bästa – vecka 13 2020

Morgonpromenad i sol

Veckans vackraste

Att solen skiner varje dag nu och alla dessa frostiga, soliga morgnar vi har ger mig så mycket energi och glädje. Varje morgon njuter jag av att få springa eller promenera ute i den vackra naturen. Och jag tröttnar aldrig på mina rundor i skogen, till sjön eller förbi fälten.

Yogaträning hemma med kollegor

Veckans träning

Tänk vad mycket kul man kan träna även utan gym! Så här ser min träning ut den här veckan:

Måndag: Jag sprang en längre runda i skogen, förbi sjön och hem.

Tisdag: En kortare löprunda på 3 km och sedan ett cirkelpass med puls och styrka hemma.

Onsdag: Jag höll ett yogapass för kollegor på lunchen. Tänk att det går så pass bra att yoga via Google 

Torsdag: En kortare löpning följt av ett styrkepass med kettlebell.

Fredag: Även idag kommer jag hålla i ett digitalt träningspass med kollegor på lunchen. Denna gång blir det tabataträning!

Veckans mysigaste

Jag njuter så av att få umgås mer med barnen i dessa tider. Det blir verkligen mer kvalitetstid med familjen nu när vi är hemma så mycket och vi ser till att nyttja det på bästa sätt. Utelekar, utflykter och gemensam film eller TV-serie på kvällarna är vad vi satsar på.

Morgonlöpning i sol

Morgonpromenad i skog

Veckans mest boostande

Jag fortsätter som sagt att boostas mycket av alla fina promenader och löprundor i vårt närområde. Att jag får bo så här nära naturen är helt magiskt!

sallad nicoise recept

Veckans godaste

Jag skrev ju om tips på goda och matiga salladsluncher tidigare i veckan och det får utgöra veckans godaste. Så fräscht och gott med den här typen av mat!

Mitt hemmakontor

Veckans mest inspirerande

Jag blir sjukt inspirerad av alla mina grymma kollegor, som jag interagerar med på dagarna från stolen ovanför. Tycker också att det är inspirerande med alla fina insatser som både företag och privatpersoner gör för varandra i dessa dagar!

Kladdig kladdkaka - recept

Veckans mest lästa inlägg

Oj, vad många som har varit inne och läst mitt inlägg med receptet på min kladdigaste kladdkaka. Kul och jag hoppas att ni kommer baka denna inom kort. Så galet god är den!

Veckans mest gillade Instagram-bild

morgonpromenad i skogen

Jag lade upp bilden ovan tidigare i veckan och skrev detta:

Min medicin för att orka med att hantera denna kris vi och vår värld befinner oss i är att ta mig ut och röra på mig i naturen. Det är nog ingen av er som har missat det.😉 Förutom att hjälpa mig mentalt ger löpning och rörelse i naturen mig bästa förutsättningen att få till en effektiv och bra jobbdag från mitt hemmakontor. Frisk luft och fysiskt aktivitet ger hjärnan vad den behöver, helt enkelt.

Så här vackert var det på min morgonlöpning idag. Medan jag sprang lyssnade jag på senaste avsnittet av Under Femton med Henric Smolak och Deborah Mühlrad – lyssna du med om du vill få konkreta tips på hur du mentalt ska hantera den stress som vi nog alla känner av i samband med denna #coronakris – Super bra och konkret!

Hur boostar du dig mentalt idag?

🏃‍♀️🌲🍃☀️🌄😍🙏

Vad jag ser fram emot i helgen

Jag vill plocka tussilago, gå i skogen och baka, helt enkelt sådant som jag njuter extra mycket av nu. Kanske att jag tar tag i mina dahlia-knölar också. Det börjar bli dags att förkultivera dem.

Kram på er!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons