Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Daimcheescake – recept på en helt magisk glasstårta!

Daimcheesecake recept

Några av er såg mig teasa om en alldeles galet ljuvlig Daimcheesecake som jag gjorde i påskas till efterrätt. Jag lovade då att ge er receptet och det kommer alltså här. Gör denna cheesecake nästa gång du ska fira något eller helt enkelt är sugen på riktigt god glass med choklad i kombination.

Daimcheesecake recept

Inne hos Linneas skafferi hittade jag ett recept på en sådan här glasstårta. Jag lät mig inspireras och här får du min version av den.

Daimcheescake med chokladtäcke – recept

  • 10 Digestive-kex
  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g Philadelphiaost eller liknande färskost
  • 3 dl grädde
  • 2 stycken Daim-choklad
  • 200 g mörk choklad med 75% kakaohalt
  • färska stora blåbär

Krossa digestivekexen och smält smör i en kastrull. Rör ner de krossade kexen och rör ihop till en massa. Tryck ut den i en springform och platta till ordentligt.

Separera äggvitan från gulan. Vispa äggvitan vit och fluffig. Blanda äggula och socker och vispa samman. Ha i färskosten och rör till en jämn smet. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Blanda ner äggsmeten. Hacka Daim-chokladen till mindre bitar. Rör ner den och till sist även den uppvispade äggvitan. Rör försiktigt tills allt har blandats.

Häll glassmeten i springformen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Jag förberedde min cheesecake så här långt dagen innan vi skulle äta den. Cheesecaken fick alltså stå i frysen hela natten.

Daimcheesecake recept

Strax innan servering:

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Ta cheesecaken ur frysen och lossa kanterna. Ringla chokladen över i omgångar och bred ut tills hela toppen är täckt. Låt gärna chokladen droppa ner längst sidorna. Dekorera med färska blåbär. Eftersom det var påsk dekorerade jag även med några chokladägg.

Daimcheesecake recept

Njut denna galet goda cheesecake direkt för som ni ser smälter glassen snabbt och speciellt eftersom den har fått varm choklad på sig. Den mörka smälta chokladen är förresten inget måste på denna cheesecake, tycker jag. Nästa  gång jag gör den kommer jag nog skippa den mörka chokladen och istället garnera cheesecaken med desto fler färska bär.

Daimcheesecake recept

Hoppas att du testar detta recept. Tror inte att du kommer bli besviken!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons