Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Gör egna påskharar till påskens dukning

Påskafton 2019

Häromdagen tipsade jag ju om hur du kan färga ägg naturligt med lökskal. Idag fortsätter jag i påskens tema och tipsar om ett fint sätt att dekorera påskbordet på.

Päskägg

Att ställa fram en vacker skål med färgade ägg på påskbordet är fint i sig. Och att ställa fram påskliljor eller gula tulpaner i en vas är också vackert. Men det jag vill visa er nu är ett konkret påskpyssel att dekorera varje tallrik på matbordet med. Här ska pysslas påskharar! Då kommer du ha glädje av dina färgade ägg på ett konkret sätt.

Till påskens dukning: påskharar

Påskens dukning: påskharar

Påskhare till dukningen – Du behöver:

  • Kokta ägg, gärna färgade med lökskal eller annan råvara för fin färg
  • Tuschpennor
  • Vita pappersservetter
  • Tunt snöre
  • Sax

Börja med att rita ögon, nos, mun och morrhår på varje ägg. Du bestämmer själv om det ska vara en glad eller ledsen påskhare.

Påskharar till dukningen i påsk

När du har ritat klart på alla ägg tar du fram lika många servetter som du har ägg samt klipper till bitar av snöre, som är ca en decimeter långa.

Påskharar till dukningen i påsk

Rulla servetten till en rulle. Lägg ägget på mitten av servettrullen och bind fast servetten med ett snöre. Knyt fast snöret så nära ägget som möjligt. Detta för att den ska sitta kvar och resultatet ska bli långa haröron.

Påskharar till dukningen i påsk

Voila! Dukningen till påskbordet är klar!

Detta pyssel är lika roligt för stora som små. Åtminstone gillar både jag och mina barn att göra detta. Och visst blev påskharen söt?!

Lämna en kommentar

Annons
Annons