Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Gummibandsträning utomhus

Gummibandsträning utomhus

Utomhusträning är ju ljuvligt då det kombinerar träningen med frisk luft och förhoppningsvis solsken. Nu i samband med att våren har kommit har jag börjat med att ta med mig gummibandet ut när jag ska träna lättare styrketräning.

Det bästa upplägget är att springa till en fin plats i skogen eller vid sjön och stanna till för ett gummibandspass där. Här får ni bilder och tips från mitt träningspass med gummiband i skogen igår.

Gummibandsträning utomhus – tips på övningar

Jag sprang i ca 10 minuter till den plats i vår skog som jag gillar att träna på. Det är ett relativt kalt hygge dit solens strålar lätt hittar. Varm i kroppen startade jag igång med min gummibandsträning. Det gummiband jag hade med mig var ett sådant som saknar handtag och därmed enkelt får plats i fickan.

Gummibandsträning utomhus

Axelpress med gummiband

Just detta gummiband var för kort och hårt för att kunna göra denna övning helt stående med. Jag fick sitta ner i en statisk knäböj medan jag jobbade med att sträcka armarna ut åt sidorna. Fick på så sätt träning för ben och rumpa också.

Gummibandsträning utomhus

Axelpress ovan huvud

En annan bra axelövning att göra med gummiband är denna där du lyfter armarna ovan huvudet. Tänk på stark core och att dra ihop skulderbladen i nedre läget.

Gummibandsträning utomhus

Drag åt sidorna

Håll gummibandet framför kroppen och dra det ut åt båda hållen samtidigt. Också här håller du en stark core och en stolt hållning i överkroppen.

Gummibandsträning utomhus

Rodd

Fäst gummibandet runt en trädstam, håll i de båda ändarna av det och ställ dig en bit ifrån stammen så att gummibandet spänns. Dra gummibandet i en roddrörelse med armarna nära kroppen. Pressa ihop skulderbladen i bakersta läget.

Gummibandsträning utomhus

Drag utåt sidorna i framåtlutat läge

Här drar du armarna uppåt/utåt medan de är raka. Luta överkroppen framåt och ha ungefär 90 graders vinkel i höften. Pressa ihop skulderbladen i övre läget och tänk på en stark core. Håll gärna ett ben i luften för att samtidigt träna balansen.

Gummibandsträning utomhus

Gummibandsträning utomhus

Tänk vilken ljuvlig stund jag fick där i skogen igår morse!

Lämna en kommentar

Annons
Annons