Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Hemgjord glasstrut – barnsligt god och enkel att göra

Hemgjord glasstrut - recept

Ett par helger i rad nu har barnen velat ha hemgjord glasstrut till fikat. Jag har handlat hem så att vi har glasstrutar, glass och olika tillbehör hemma och då är det enkelt att svänga ihop egna glasstrutar när suget kommer. Så mycket billigare än att köpa färdiga glasstrutar från glassbilen eller affären. Och det går att göra dem väldigt goda. Här kommer mina och barnens tips på hur du gör hemgjord glasstrut på ett kick!

Hemgjord glasstrut - recept

Hemgjord glasstrut – så här gör vi

Grunden till denna glass är såklart själva struten. I den lägger jag två kulor av valfri glassort. Hemma hos oss vill oftast det ena barnet ha vaniljglass och det andra barnet vill ha chokladglass. Sedan är det bara att gå loss och toppa glassen med de tillbehör man är sugen på. Senast dukade jag fram dessa tillbehör så fick barnen toppa sina glasstrutar själva:

  • Strössel av olika slag
  • Minimarschmallows
  • Färsk mango, skuren i bitar
  • Nutella
  • Jordgubbssås

Jag skulle själv inte tycka att det vore gott att ha samtliga av dessa toppings. Man får helt enkelt välja ut en eller ett par av dem att toppa sin glass med.

Hemgjord glasstrut - recept

Barnen brukar hälla sina toppings på sin tallrik och så rullar de glasstruten i toppingen. Vips så sitter den på plats och de kan äta sin glass!

När vi fikade senast i helgen var jag själv inte så sugen på just glass. Istället tog jag kex och bredde nutella på och åt. Mums,det var också gott!

Hemgjord glasstrut - recept

Hemgjord glasstrut - recept

Här har vi ett par riktigt nöjda barn. Kan tänka mig att de kommer vilja ha ett sådant här glassfika till helgen igen. Kanske kan det vara något för dig att testa nu till Valborg eller 1:a maj?!

Blommor i vas

Medan vi åt glassarna och kexen njöt vi av de fina vitsipporna som dottern just hade plockat på vår skogspromenad. Fint så!

Lämna en kommentar

Annons
Annons