Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Matiga lunchsmörgåsar – mina godaste lunchmackor

Smörgås med äpple och nötter

För mig som säkert för många av er fortsätter hemmajobbandet. När det är dags för lunch vill jag kunna ta något som går snabbt att få till eller som redan är färdigt. I detta inlägg vill jag därför tipsa om goda och matiga lunchsmörgåsar, som du svänger ihop på ett kick. Bra näring ger de också!

Lunchsmörgåsar – mina godaste lunchmackor

Smörgås med äpple och nötter

Grov smörgås med äpple och nötter

Kombinationen sött äpple med salt jordnötssmör är magisk, tycker jag, och här får du tips på en super god smörgås med just äpple och nötter. Jag tycker att smörgåsen blir godast om du har ett grovt fröbröd och för ännu mer nötsmak är det magiskt gott att strö pistagenötter överst på toppen. Klicka in via länken för recept!

avokadosmörgås med morot

Avokadosmörgås med morot

Avokado är ju annars ett mättande och gott pålägg. Denna avokadosmörgås med morot är ljuvligt god. Bred färskost eller kvarg på en skiva grovt bröd. Lägg på rejält med avokado samt strimlor av morot och avsluta med lite flingsalt och svartpeppar på toppen. Vilken lunchmacka!

Ägg och avokadomacka

Smörgås med stekt ägg och avokado

En annan ljuvlig variant av avokadomacka är denna med stekt ägg och avokado. Vi äter detta till frukost ibland, men denna matiga smörgås gör sig minst lika bra till lunch.

Knäckebröd med keso, krasse och rädisor

Knäckebröd med keso, krasse och rädisa

Slutligen vill jag tipsa om en riktigt fräsch och vårlik smörgås i form av knäckebröd med keso, krasse och rädisor. De smakerna ihop – alltså så gott!

För egen del just nu är det drygt fyra timmar kvar till dagens lunch. Jag funderar redan på vilken slags lunchsmörgås jag ska fixa åt mig själv idag. Tur att jag har fyra timmar kvar att fundera för valet är svårt. Hoppas att du hittade ett bra lunchtips för egen del här!

Lämna en kommentar

Annons
Annons