Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Påsken 2020 – så här blev den för oss

Påsken 2020 - påskbuffé

Jag hade inte så höga förväntningar på den här påsken, inte mer än att jag ville ha lugna, sköna dagar med familjen, frisk luft, en del rörelse och mycket gott att äta. Allt detta fick jag och det är jag mer än nöjd med. De första dagarna av påskhelgen var mer aktivitetsfyllda. Min syster var här och vi hade en del att förbereda inför Påskafton. Det var lugnt och soft i sig, men dagarna som följde var än mer lugna, vilket var både skönt och välbehövligt. Jag har sovit mer än jag brukar och jag har tagit det lugnare i stort. Som ni kanske har märkt har bloggen fått vila dessa dagar, något som jag har mått bra av och nog behövt.

Men nu är det tisdag och dags för jobb och rutiner igen. Här kommer därför en bildbomb från vår påsk 2020 och framför allt från vår Påskafton hemma hos oss.

Påsken 2020 - målade ägg

Långfredagen var en dag fylld med förberedelser inför Påskafton. Jag plockade fram våra målade ägg och fjädrar medan barnen pyntade huset med sina egentillverkade kycklingar och påskharar av toalettrullar och pärlplattor.

Påsken 2020 - färgade ägg

Jag hade färgat ägg av blåbär. Visst blev de fina?!!

Påsken 2020 - ägg

De fick åka fram i äggkopparna tillsammans med min farmors handvirkade ägghattar. Så söta att dekorera frukostbordet med!

Min syster kom som sagt över på fredagen och vi bakade ett par olika bakverk, som ni snart kommer få se mer av här.

Påsken 2020 - sallad

Påsken 2020 – om vår Påskafton

Lördag förmiddag spenderade vi i köket, hon och jag, fixandes med maten inför påskbuffén. Den här salladen som hon gjorde var galet god. Med ingredienser som ruccula, haricot verts, körsbärstomater, rödlök och rädisor tillsammans med en citron- och oljedressing och riven Grana Padano på toppen gjorde den sig väldigt bra till övriga rätter på vårt påskbord.

Vi packade en korg med påskmat till pappa och så gick hela familjen över med den till honom. Han, som bor bara ett par kilometer från oss, men som tillhör riskgruppen och därför inte kunde vara med och fira påsk med oss, fick i alla fall njuta av lika god mat som vi fick. Men så tråkigt att vi i år inte kunde ha de äldre i familjen med oss. Gissar att många av er har känt likadant?!

Påsken 2020 - påskägg

När vi kom hem från promenaden till och från pappa/morfar hittade barnen påskägg i trädgården. Det var visst moster som hade gömt dem där. Vilken lycka!

Påsken 2020 - påskbord

Så var det dags för oss att äta. Vi hade gjort liknande bordsdukning med påskharar som pyssel som förra året. Smillas påskhare såg glad och förväntansfull ut!

Påsken 2020 - påskbord

Förutom systers goda sallad hade vi läckerheter som lax, ägghalvor med rom och räkor, västerbottenpaj och rotfruktschips.

Påsken 2020 - påskbord

Vi behövde inte gå hungriga från bordet, om man säger så!

Påsken 2020 - påskbord

Mums, vad jag njöt. Och vad värt det var att ha stått halva dagen i köket för detta här!

Vi pausade en stund innan det var dags för efterrätt. Och vilken efterrätt sedan…

Påsken 2020 - cheesecake

Jag hade gjort en Daimcheesecake, som faktiskt blev galet god. Lovar att jag kommer dela receptet med er inom kort!

Påsken 2020 - cupcakes

Syster hade gjort galet söta Cupcakes, som också var himmelskt goda. Snacka om att vi var i himmelriket!

Påsken 2020 - blommor och ägg

Påsken 2020 - påskgodis

I övrigt har jag njutit mycket av alla vackra blommor, söta kycklingar och gott påskgodis denna påsk. Tycker att allt detta piggar upp så mycket och inger ett härligt löfte om vår.

Påsken 2020 - Karin

Vi avslutade sedan vår Påskafton med att bada ute i badtunnan, för första gången för i år faktiskt. Också det riktigt härligt!!

Hoppas att också du har haft en fin påsk och att du nu får en bra start på vardagen igen. Glöm inte bort de viktiga rutinerna som jag skrev om nyligen. De är ju nu om någonsin så viktiga!!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons